• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiauliuose ir regione vasarą vykusių 5-ųjų TAFISA pasaulio sportas visiems žaidynių rengėjų skolos sudaro 1,7 milijono litų. Tokie skaičiai pagarsinti per miesto Tarybos posėdį.

REKLAMA
REKLAMA

Į juos politikai nereagavo. Oficialiai skolos dydį patvirtinti vengia ir Savivaldybės administracija.

REKLAMA

Savivaldybės administracijos direktorius Vladas Damulevičius „Šiaulių kraštui“ teigė, jog apie skolos dydį ir tikrąją situaciją galės kalbėti tik po žaidynių rengėjų įstaigos audito.

Rengiamas viešas pirkimas auditui atlikti – šiandien turėtų būti plėšiami vokai su pasiūlymais.

„Kol kas nežinome, apie kokias skolų sumas iš tiesų kalbame, – teigė direktorius. – Iš Europos Komisijos dar turi ateiti daugiau nei pusė milijono litų. Tai ta 1,7 milijono litų suma mažėtų trečdaliu. Kai išsiaiškinsime, kokios yra skolų priežastys, tada bus aišku, kokius sprendimus reikia priimti.“

REKLAMA
REKLAMA

Direktoriaus žiniomis, vien biudžetinėms įstaigoms žaidynių rengėjai skolingi per 100 tūkstančių litų.

Žaidynes organizavo viešoji įstaiga, vadovaujama buvusio sporto valdininko Kęstučio Petraičio. Šią įstaigą įsteigė kita viešoji įstaiga – Šiaulių regiono plėtros agentūra. Įsteigė savo dalininkų nurodymu. Agentūros didžioji dalininkė yra Šiaulių miesto savivaldybė.

„Šiaulių krašto“ žiniomis, žaidynių biudžetas buvo viršytas daugiau nei 1,1 milijono litų. Tik administracinės išlaidos padengtos beveik visos – 96 procentais. Pagal kitas išlaidų eilutes padengta nuo 26 procentų (organizavimo) iki 79 procentų (nacionalinio pasirodymo) išlaidų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išleista iš viso 5,4 milijono litų, o K. Petraitis „Šiaulių kraštui“ yra teigęs, jog žaidynių biudžetas buvo 4,3 milijono litų.

Iš jų 1 milijonas litų buvo skirtas valstybės, 1,14 milijono litų – dalyvių registracijos lėšos, 345 tūkstančiais litų žaidynes rėmė miesto Savivaldybė, 30 tūkstančių – kitos regiono savivaldybės, o 1,7 milijono litų – Europos Komisija (EK) pagal specialių renginių programą.

Daugiau nei du trečdaliai europinės paramos lėšų buvo gauti, liko tik 516 tūkstančių litų. Tai vienintelis šaltinis, likęs skoloms dengti.

Žaidynių rengėjai liko skolingi iš viso 140 paslaugų teikėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų