REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos per pirmąją darbo savaitę Vyriausybės vadovo Algirdo Butkevičiaus iniciatyva imta mažinti elektros kainas, ieškoma galimybių gauti pigesnių dujų, atšauktas pirmasis senosios valdžios į šiltą postą Niujorke paskirtas valdininkas, ketinama atšaukti žalingus Lietuvai buvusios Vyriausybės nutarimus, suskaičiuoti, kiek ir kam pasiskolinta. Ir bus dar visko.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienio įvykiai Seime, kai buvo panaikinta trijų Darbo partijos parlamentarų teisinė neliečiamybė, tačiau patvirtinti kitų metų biudžetai, parodė, kad konservatoriai valdančiosios koalicijos subyrėjimu apsidžiaugė per anksti. Ar tikrai taip, "Respublika" klausė premjero Algirdo Butkevičiaus. Pasak jo, kiekviena opozicija turbūt džiaugtųsi įkalusi pleištą valdančiajai koalicijai.

"Bet mums pavyko išsaugoti koaliciją, patvirtinti Vyriausybės programą, Ministrų kabinetą. Nesuskilome ir kai socialdemokratai vieningai balsavo prieš Darbo partijos Seimo narių neliečiamybės išsaugojimą. Beje, nors konservatoriai bandė skleisti gandus, kad koalicija byra, jie turbūt nežinojo, kad dėl Darbo partijos narių imuniteto panaikinimo su Viktoru Uspaskichu mes jau buvome viską aptarę dar po pirmojo Seimo rinkimų turo spalio 14-ąją. Aiškiai sutarėme, kad imunitetas ir Vyriausybės formavimas bus atskiros, nepainiojamos veiksmų sritys", - sakė Vyriausybės vadovas. Kalėdų išvakarėse premjeras A. Butkevičius davė išskirtinį interviu "Respublikai" - apie mažinamas elektros kainas, apie tai, kodėl Vyriausybė skubiai atšaukė buvusios krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės sprendimą savo pavaldinį Mykolą Juozapavičių skirti gynybos patarėju prie Jungtinių Tautų, ir ne tik apie tai. "Premjeras Algirdas Butkevičius: Liberalias idėjas gimdo godumas".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų