REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Zinaida Paškevičienė, LRT televizijos „Panorama“

Janinos Monkutės-Marks muziejuje Kėdainiuose veikia Kalėdų paroda „Angelai“. Joje dalyvaujantys menininkai iš viso pasaulio pristato savo įsivaizduojamus angelus.

REKLAMA
REKLAMA

Suvežti menininkų sukurtus Kalėdų angelus ir viso pasaulio sumanė muziejaus savininkė išeivijos lietuvė Janina Monkutė - Marks. Jai mirus, po trejų metų šią idėją įgyvendino muziejaus darbuotojai, tad parodų salėje galima išvysti, kaip Kalėdų angelus įsivaizduoja dailininkai iš Japonijos, Amerikos, Šveicarijos, Skandinavijos, Lietuvos ir kitų šalių. Parodoje eksponuojama tik per penkiasdešimt autorių darbų, nors jų buvo kelis kartus daugiau.

REKLAMA

„Norėjome, kad darbuose būtų gera idėja, įdomesnė technologija atrasta. Čia yra ir keramikos, ir tapytos, ir plunksnų. Mes buvome labai priekabūs prie darbų, nes gavom daug pasiūlymų“, – sako Janinos Monkutės-Marks muziejaus direktorė Dalia Minkevičienė-Jazdauskienė.

Pinti, velti, tapyti, lankstyti, gaminti iš stiklo ar plastiko, susiūti skiautinio technika, pavaizduoti kaip lėlės, balti, juodi, spalvoti ar mediniai – angelų tema užvaldė įvairių kartų menininkus. Daugelis jų angelus gamino būtent šiai parodai.

REKLAMA
REKLAMA

„Italės Marinos Mansen batukai – tikrai netikėta ekspozicija. Įdomu yra į juos žiūrėti: batukai-plunksnos tokie lengvučiai, atrodo, kad angeliukai įsispyrė į tuos batukus ir skrenda“, – pasakoja meno kuratorė Asta Federavičiūtė-Jasiūnė.

Labiausiai, pasak kuratorės, įsimintinas rokiškėno Arūno Augučio medinis angelas.

„Jis naudojo senovinę tarką, senas kėdžių kojas ir iš medžio detalių koliažo tecnhika sukonstravo gražų angeliuką“, – teigia A. Federavičiūtė-Jasiūnė.

Tarptautinė Kalėdų paroda „Angelai“ Janinos Monkutės-Marks muziejuje veiks iki vasario 2 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų