REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

K. Rimšelis: pamatėme Lietuvos sporto ateitį

 Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis: „Pamatėme Lietuvos sporto ateitį.“

REKLAMA
REKLAMA

2012-ieji buvo svarbūs Lietuvos sportui. Tai olimpinių ir parolimpinių žaidynių metai. Tokių gražių laimėjimų nesame pasiekę per visą olimpinių žaidynių istoriją. Užimta bendra komandinė 34-oji vieta!

REKLAMA

Visi žmonės, stebėję olimpines žaidynes, didžiavosi ir džiaugėsi mūsų sportininkų rezultatais. Stebėjome mūsų sporto žvaigždžių elito kaitą – vienos dar spindi, o kitos jau įsižiebia. Per Londono olimpines žaidynes gana ryškiai pamatėme Lietuvos sporto ateitį.

Nors per parolimpines žaidynes ir nepelnėme medalių, pagal užimtas pozicijas mūsų sportininkai pasirodė tikrai gerai. Visą laiką olimpe negali būti – visada kas nors ateina ir tave stumteli. Noriu padėkoti mūsų parolimpiečiams – kiekvienas jų Londone aplenkė labai daug sportininkų. Ir tai – nuostabūs rezultatai.

REKLAMA
REKLAMA

Džiaugiuosi, kad iki olimpinių ir parolimpinių žaidynių spėjome padidinti stipendijas, grąžinome 2009 m. lygio premijas, kad nebūtų gėda dėl neištesėtų pažadų. Be to, visas premijas išmokėjome iš lėšų, skirtų Kūno kultūros ir sporto departamentui, ir nė cento neprašėme iš Vyriausybės papildomai. Ko gero, tai buvo pirmas atvejis per Lietuvos sporto istoriją. Tai – departamento kolektyvo darnaus darbo rezultatas, tuo labai džiaugiuosi ir dėkoju visiems darbuotojams.

Šie metai išsiskyrė gausiais tarptautiniais renginiais Lietuvoje. Visi jie sulaukė didžiulio atgarsio kaip pavykę, buvo įvertinti tarptautinių ir vietos sporto organizacijų gausiomis padėkomis. Tai džiugina. Vadinasi, turime ne tik gerų sportininkų, bet ir organizatorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitais metais laukia svarbus renginys – Klaipėdoje bus surengtos Pasaulio lietuvių sporto žaidynės. Niekas kitas mūsų taip nejungia kaip sporto ir dainų šventės. Šiose žaidynėse – ne pergalės svarbiausia. Pasaulio lietuvių sporto žaidynių paskirtis yra kita. Tai – susitelkimo, patriotiškumo, jausmo, kad esame visi lietuviai, šventė.

2013-ieji nebus olimpinės ramybės ar atokvėpio metai. Jie bus darbo metai, nes vieną olimpiadą keičia kita. Prieš Londono olimpines žaidynes šiek tiek nuskriaudėme jaunimą, o dabar norime daugiau dėmesio skirti mūsų ateičiai. Reikės rasti būdų, kad ir jauni perspektyvūs sportininkai, pasiekę pergalių jaunimo čempionatuose, taip pat gautų piniginių premijų.

REKLAMA

Artėjant Naujiesiems metams, mūsų sportininkams noriu palinkėti, kad išsipildytų visos jų viltys ir lūkesčiai. Linkiu, kad 2013 m., nors jų skaičius „13“, būtų ne prastesni už 2012-uosius. Kad metai būtų dar įdomesni, gražesni, malonesni, o jiems baigiantis galėtume pasakyti: buvo geri metai!

Savo ateitį kuriame patys ir tik nuo mūsų pastangų ir požiūrio priklauso, ar metai bus sėkmingi, ar ne. Todėl norėčiau palinkėti, kad mūsų sportininkai, siekdami užsibrėžto tikslo, per daug negalvotų apie pašalinius dalykus, bet, būdami valingi ir kantrūs, pasiektų visa tai, ko tikisi.

REKLAMA

Tad tikiuosi, kad mūsų sportininkai 2013 m. pelnys daug apdovanojimų. Jie skina apdovanojimus pasaulio ir Europos čempionatuose, o mes jiems skiriame premijas. To ir linkiu: kad būtų daugiau apdovanojimų, o premijoms lėšų mes tikrai rasime.

Savo ateitį kuriame patys ir tik nuo mūsų pastangų ir požiūrio priklauso, ar metai bus sėkmingi, ar ne. Todėl norėčiau palinkėti, kad mūsų sportininkai, siekdami užsibrėžto tikslo, per daug negalvotų apie pašalinius dalykus, bet, būdami valingi ir kantrūs, pasiektų visa tai, ko tikisi. Tad tikiuosi, kad mūsų sportininkai 2013 m. pelnys daug apdovanojimų. Jie skina apdovanojimus pasaulio ir Europos čempionatuose, o mes jiems skiriame premijas. To ir linkiu: kad būtų daugiau apdovanojimų, o premijoms lėšų mes tikrai rasime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų