REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Janina ŠAPARNIENĖ

Pūgos visiškai užnešė mažuosius rajono kelius, nuošalesnes gyvenvietes. Klimpo autobusai, greitosios pagalbos ir lengvieji automobiliai, pirmadienį į mokyklas negalėjo atvažiuoti moksleiviai, suaugusieji vėlavo į darbą.

REKLAMA
REKLAMA

Pūga atkirto nuo pasaulio

Pakruojo kelių tarnybos viršininkas Vytautas Brobaitis teigia, jog iki sekmadienio vakaro buvo nuvalyti visi krašto bei didesnieji rajoniniai keliai.

REKLAMA

„Bet naktį į pirmadienį prasidėjusi pūga visą valymą pavertė niekais. Technika dviem pamainomis dirba pirmiausia krašto keliuose, juos nuolat valo. Šie keliai pravažiuojami. Rytą sulaukėme prašymų valyti visiškai užpustytus kelius Karašilis--Derveliai--Šeduva, Rozalimas–Aukštelkai, Petrašiūnai–Titoniai“, – informavo V. Brobaitis.

Vadovas sakė, jog rajoninius kelius valyti sudėtingiau, nei didžiuosius: pūgos užvertė ir pakeles, tad valytuvai per pusnynus turi važiuoti lėčiau.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį paryčiais spaudos platinimo tarnybos automobiliai dėl neišvažiuojamų kelių negalėjo pasiekti Guostagalio, Žvirblonių.

Keliuose – sniego spąstai

Šeštadienį rajono ugniagesiams gelbėtojams teko traukti kelyje Dvariukai–Linkuva pusnyse įklimpusį mikroautobusą, kuriuo vežtas dvejų metukų vaikas.

Po kurio laiko gelbėtojų šaukėsi garbaus amžiaus vairuotojas iš Lygumų seniūnijos – jo automobilis įklimpo kelyje Lygumai--Degučiai.

Traukti mašinos išvažiavęs Lygumų ugniagesių komandos ekipažas pats įstrigo tame kelyje. Kolegas bei įklimpusį senjorą iš vėpūtinių ištempė Stačiūnų ugniagesiai gelbėtojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau minėtame kelyje Dvariukai–Linkuva nuo važiuojamosios dalies nuslydo ir griovyje įstrigo automobilis „Ford Winstar“. Jį ištempė policininkai.

Pirmadienio rytą daugiau nei pusė suolų liko tušti Pašvitinio pagrindinėje mokykloje: iš 136 vaikų teatvažiavo šešios dešimtys. Mat pakeliui įklimpo maršrutinis autobusas, vežęs pamūšiečius. Nebuvo vaikų iš Draudelių, Kalevų. Mokyklinis autobusiukas į tuos kaimus nė nerizikavo važiuoti.

Dėl neišvažiuojamų kelių Linkuvos gimnazijoje pamokas praleido moksleiviai iš Miciškių, Gegiedžių, kitų kaimų.

REKLAMA

Į kitas rajono mokyklas negalėjo atvažiuoti po kelis ar keliolika moksleivių. Visų vaikų sulaukta tik Lygumų vidurinėje.

Žeimelyje užpustyta gatve iki apšalusio senuko namų negalėjo privažiuoti greitosios pagalbos automobilis. Leisgyvį žmogų į jį nešte nunešė greitosios pagalbos darbuotojas ir policininkai. Nes vienas gyvenantis žeimelietis keletą dienų neatsiliepė telefonu artimiesiems, neatidarė durų atėjusiems kaimynams ir ambulatorijos gydytojai. Teko kviesti policiją ir laužti namo duris.

Medikoniečiams reikės malūnsparnio?

Ką jaučia pūgų nuo pasaulio atkirsti žmonės, redakcijai išsakė Medikoniuose gyvenanti medikė. Ji pirmadienio rytą negalėjo laiku nuvažiuoti į darbą Pakruojo greitosios pagalbos tarnyboje.

REKLAMA

„Medikoniečiai suaugusieji negalėjo išvažiuoti į darbovietes, vaikai – į mokyklą. Nesulaukę maršrutinio autobuso, skambinome į autobusų stotį. Sužinojome, kad autobusas įstrigo už Preičiūnų. Skambinau kelininkams: atsiuntė greiderį. Bet ar kelią ne nuo ketvirtos ryto reikėjo pradėti valyti, o ne skundo sulaukus?! Ūkininkas bandė vaikus vežti į mokyklą visureigiu – prireikė traktoriaus, kad per pusnis ištemptų“, – pasakojo pašnekovė.

Moteris piktinosi, jog tokios bėdos kyla, vos tik prasidėjus žiemai. Lygiai tas pats buvę ir pernai per pūgas. Anot pašnekovės, kelias į Medikonius sekmadienį nebuvo valytas.

„Negi medikoniečiams reikės malūnsparnio?“ – piktinosi pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų