REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujieji metai neabejotinai yra viena smagiausių, triukšmingiausių metų progų, švenčiama bene visame pasaulyje. Tik šventimo tradicijos laikas gali skirtis dėl tikėjimo, tradicijų, papročių. Lietuvoje pastebima tendencija, kad vis daugiau žmonių senuosius metus palydi ir Naujuosius sutinka ne namuose ar svečiuose, kaip daugelį metų buvo įprasta, o pasinaudoja skrydžių pasiūlymais (www.tagoo.lt/skrydžiai) ir vyksta į užsienį. Siūlome TOP 5 vietų, kur Naujuosius praleisite visiškai kitaip, nei įprasta švęsti Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

1. Tailandas, Koh Phangan. Sakoma, kad mėnulis pats gražiausias Koh Phangan saloje, Tailande. Tuo įsitikinti ten važiuoja turistai iš viso pasaulio, o per Naujuosius susirenka net apie 50 tūkst. pramogautojų. Mėnulio užtemimo vakarėliai (angl. Full Moon Parties) – tai linksmybės ir šokiai pagal įvairiausių stilių muziką nuo mėnulio patekėjimo iki saulėtekio. Toks vakarėlis tikrai vyks naktį iš gruodžio 31-osios į sausio 1-ąją, taigi vakarėlių mėgėjai – suskubkite pasinaudoti paskutinės minutės kelionės pasiūlymais (http://www.baltictours.lt/) į Tailandą!

REKLAMA

2. Didžioji Britanija, Edinburgas. Hogmanay – taip škotiškai Edinburge vadinama Naujųjų metų šventė, kuri čia turi gilias tradicijas ir yra švenčiama net keturias dienas! Taigi tik poros valandų skrydis į Edinburgą (http://www.skrendu.lt/skrydziai/salys/pigus-skrydziai-anglija/lektuvu-bilietai-i-edinburga) – ir jūs jau šventiniame sūkuryje. Šventimas prasideda gruodžio 30-ąją, kai miesto gatves užplūsta žmonių, nešinų deglais, paradas. Sausio 1-ąją tik išaušus vidurnakčiui ir atėjus Naujiesiems, škotai turi įdomią tradiciją: stengiasi būti pirmieji, aplankę draugų, kaimynų, pažįstamų namus, bei patys laukia pirmojo žmogaus, naujaisiais metais aplankiusio jų namus. Svečiai šeimininkus sveikina padovanodami tradicinių vaišių: druskos, anglių, duonos, viskio, specialaus šventinio pyrago, o šeimininkai atsidėkoja gausiu vaišių stalu. Labiausiai pageidaujamas svečias – aukštas juodaplaukis, nes nuo seno tikima, kad toks lankytojas atneš daugiausiai laimės į namus. Iki pat sausio 2-osios vyksta daugybė šventinių gyvos muzikos koncertų, neapsieinama ir be gausaus vaišių ir gėrimų stalo. Naujieji metai Edinburge tikrai bus įsimintini ir gausūs pramogų, ypač jei esate aukštas tamsiaplaukis...

REKLAMA
REKLAMA

3. Prancūzija, Eliziejaus laukai Paryžiuje. Romantiškas pasivaikščiojimas su mylimuoju ar mylimąja apsnigtomis Paryžiaus gatvelėmis, gurmaniška vakarienė jaukiame restoranėlyje „Le Florimond“ Motte-Picque gatvėje... Ar gali būti geresnė įžanga Naujųjų šventimui visų įsimylėjėlių svajonių mieste - Paryžiuje? Tik per Naujuosius Eifelio bokštas pasipuošia ypatingomis šviesomis, kurias galite išvysti tik kartą! Todėl vidurnaktį siūlome sutikti Eliziejaus laukuose, besigrožint nepakartojamu Eifelio bokšto šviesų ir fejerverkų šou. Iškart po jo su paryžiečių minia traukite į Monmartre, kur vakarą galėsite pratęsti viename iš daugybės gatvės vakarėlių, barų ar restoranų. Skrydžių bendrovės kaip tik siūlo pigių lėktuvo bilietų (http://www.tagoo.lt/prices/lowest_prices/4353/3191/13835512/way_type:one_way/departure_city:4353) į šį magišką miestą – ar ne puiki idėja Kalėdų dovanai?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Egiptas, Sivos oazė. Nors atostogos Egipte (http://www.baltictours.lt/search_results?eturas=true&eturas_p_type=hermes&url2=travel_searches/result/2d847060) žiemos sezonu lietuviams tapo tokios įprastas kaip Palanga vasara, ši šalis vis dar turi kuo nustebinti. Norintiems švęsti žiemos šventes Egipte, be abejo, reikia pamiršti sniegą: beveik 30o šiluma, šilta jūra, smėlis – taip šventes sutinka ši Šiaurės Afrikos valstybė. Alternatyva tradiciniams naujametiniams vakarėliams viešbutyje galėtų būti išvyka į Sivos oazę, kuri yra Libijos dykumos viduryje ir dar vadinama neatrastuoju Egipto lobiu. Oazę pasieksite džipais per dykumą, vakare galėsite grožėtis unikalia gamta, kvapą gniaužiančiais dykumų vaizdai, alyvmedžių sodais ir vaišinsitės tradiciniais oazės gyventojų berberų paruoštais patiekalais - tokia Naujųjų metų vakaro aplinka tikrai bus įsimintina!

REKLAMA

5. Prancūzija, Disneilendas. Tai puiki vieta žiemos šventes praleisti šeimoms su vaikais. Vos įėjus į pramogų parką, jus pasitiks gerai pažįstama muzika iš Disnėjaus animacinių filmų. Smagi kelionė per Pasienio, Atradimų, Nuotykių ir Fantazijos šalis taps nepamirštamu nuotykiu tiek vaikams, tiek jų tėveliams. Galėsite paklaidžioti Alisos labirintais, aplankyti Miegančiosios gražuolės užburtą pilį ir net sudalyvauti kosmoso misijoje... Į Niekados šalį kvies Piteris Penas, pamatysite tikruosius Karibų piratus ir aplankyti Robinzonų šeimyną. Fotoaparatas Disneilende tiesiog privalomas, tikrai norėsite įsiamžinti šalia peliuko Mikio ir jo draugės Minės, Snieguolės ir visų septynių nykštukų, ančiuko Donaldo ir kitų nuo vaikystės mylimų personažų. Pramogų kupiną dieną vainikuoja šventiniai paradai, šou ir Naujųjų metų fejerverkai. Nostalgiški prisiminimai, adrenalino dozė, šventinė nuotaika – pasinerkite į pasakų pasaulį bent dienai. Kelionė į Disneilendą (http://www.baltictours.lt/travels/sightseeing?eturas=true&eturas_p_type=hermes&LANGUAGE=lit&url2=/trips/view/2057/type:sightseeing) – puiki išeitis turintiems mažai laiko ir norintiems pailsėti per Naujuosius!

Užsk. nr. 2429

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų