• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Toliau tęsiasi Lietuvos lengvosios atletikos federacijos engiami geriausių metų lengvaatlečio, lengvaatletės ir lengvosios atletikos trenerio rinkimai. Iki sirgalių balsavimo pabaigos liko trys dienos, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Balsuoti bus galima iki gruodžio 15 dienos, o geriausieji bus paskelbti LLAF sezono uždarymo renginyje. Savo balsus šiuo metu yra atidavę beveik 15 000 lengvosios atletikos gerbėjų.

REKLAMA

Lietuvos lengvosios atletikos federacija atrinko sportininkus ir trenerius, kurie 2012 metais pasiekė geriausius rezultatus. Savo simpatijas galės išreikšti lengvaatlečių gerbėjai, kurie sudarys 50 procentų galutinio rezultatu. Savo balsus taip pat patys lengvosios atletikos treneriai (25 procentai) ir sporto žurnalistai (25 procentai).

Geriausio metų lengvaatlečio vyro rinkimuose ir toliau lyderiu išlieka šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys, tačiau antroje vietoje esantis Virgilijus Alekna nuo jo atsilieka tik 141 balsu. Arši kova vyksta ir dėl trečiosios vietos, kur sprinteris Rytis Sakalauskas tik 22 balsais lenkia disko metiką Andrių Gudžių.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausios metų lengvaatletės moters rinkimuose savo pozicijas išlaikė šuolininkė į tolį Dovilė Dzindzaletaitė. Į antrąją vietą iš ketvirtos pakilo daugiakovininkė Austra Skujytė, o trečia rikiuojasi disko metikė Zinaida Sendriūtė.

Geriausio metų trenerio rinkimuose likus trimsdienoms iki balsavimo pabaigos užvirė rimta kova. Pirmoje vietoje esantis Z.Sendriūtės treneris Aloyzas Jasmontas tik 9 balsais lenkia Linos Grinčikaitės trenerį Edmundą Norvilą.

„Galima sakyti, kad mūsų šalies lengvosios atletikos sportininkams 2012 metai buvo labai geri, - teigė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva. - Būtų puikūs, jeigu būtų pavykę iš Londono olimpinių žaidynių parvežti bent vieną medalį. Turime du medalius Europos čempionate: R.Stanys iškovojo sidabrą, o L.Grinčikaitė bronza. Turime jaunimo pasaulio čempionato sidabro medalį, žiemą iškovojome uždarų patalpų pasaulio čempionato bronza. Geras sezonas, puikus. Iki pilnos laimės trūko tik medalio olimpiadoje, nors joje iškovojome ir kitų aukštų vietų. Įvairiuose čempionatuose dalyvavo daug mūsų sportininkų, normatyvai yra aukšti, todėl jų dalyvavimas reiškia gerą mūsų lengvaatlečių pasirengimą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ateinantys metais mūsų šalies sportininkas bus ne mažiau įtempti.

„2013 metai mums bus labai svarbūs, nes turėsime daug varžybų įvairiose amžiaus grupėse, - pasakoja N.Medvedeva. - Jau kovo pradžioje Europos uždarų patalpų čempionatas Gioteburge (Švedija), liepos mėnesį Suomijoje Tamperės (Suomija) mieste vyks Europos čempionatas iki 23 metų, beveik tuo pačiu metu Donecke (Ukraina) vyks pasaulio jaunių čempionatas, liepos mėnesį bus ir pasaulio studentų universiada Kazanėje (Rusija), vyks ir Europos olimpinis jaunimo čempionas Olandijoje, dalyvausime ir Europos jaunimo iki 20 metų čempionate Italijoje. Galiausiai rugpjūčio mėnesį vyks pasaulio čempionatas Maskvoje (Rusija). Liepos ir rugpjūčio mėnesiai bus labai įtempti. Žinoma, negalima pamiršti jog birželio mėnesį dalyvausime Europos komandiniame čempionate Kaune, kurį patys ir organizuojame“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų