REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sekmadienį, gruodžio 9 d. didžioje nacionalinio transliuotojo LRT studijoje įvyko svarbiausių „Metų automobilio 2013“ titulų dalybos. Vakaro metu vyko ir ne mažiau įnirtinga kova dėl „Metų tautos automobilio“ apdovanojimo – televizijos žiūrovams buvo suteikta galimybė atiduoti savo balsus už daugiausiai internautų simpatijų sulaukusius modelius – „Audi A6 Allroad“ ir „Volvo V40“.

REKLAMA
REKLAMA

Atkaklioje kovoje, tik kiek daugiau nei trimis šimtais balsų aplenkęs „Volvo“ šioje nominacijoje nugalėjo ir oficialiu tautos numylėtiniu tapo „Audi A6 Allroad“.

REKLAMA

Prestižiškiausioje „Metų automobilio“ nominacijoje nugalėjo nuo pat komisijos narių balų skelbimo pradžios iki pabaigos pirmavęs ir iš viso 67 balus surinkęs „Volkswagen Golf“. Antroje vietoje liko 3 serijos BMW (56 balai), trečioje – „Opel Mokka“ (36 balai). Į pirmąjį penketuką taip pat pateko ketvirtoje vietoje likęs korėjiečių gaminys - naujos kartos „Kia Cee‘d“ (25 balai) ir švedų premium segmento naujiena „Volvo V40“ (24 balai).

REKLAMA
REKLAMA

Lenktynininkui, labiausiai garsinusiam Lietuvos vardą užsienio šalyse įteiktas „Metų vairas“. Antrus metus iš eilės atkaklioje kovoje dėl šio titulo Eiuropos kartingų čempionas Simas Juodviršis įveikė „Porsche Carrera CUP“ serijos lenktynių čempionate ketvirtąją vietą užėmusį Joną Gelžinį.

„Šie metai buvo gerai, daug ką laimėjau. Su komanda nesitikėjom tokių pasiekimų, bet rezultatai šneka patys apie save“, - kalbėjo jaunasis lietuvių talentas.

„Šį kartą papildomas iššūkis buvo tai, kad turėjome net 38 dalyvius. Galime paskaičiuoti, kad jei kiekvienam automobiliui skirtume po porą valandų susipažinimui, šis darbas užruktų porą savaičių“, - kalbėjo ilgametis komisijos narys Linas Buktus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įžanginėje konkurso stadijoje pritraukiant publikos dėmesį šiais metais buvo pasirinktas neįprastas, tačiau itin daug jėgos reikalaujantis metodas. Penkis kartus stipriausiu pasaulyje žmogumi tituluotas Žydrūnas Savickas sugebėjo pavilktu net 20 vienas su kitu vilktimis sujungtų automobilių, kurių bendra masė viršijo 27 tonas.

„Moterų aistros objektu“ tapo 3 serijos BMW. Šį automobilį iš visų konkurso dalyvių išrinko žurnalo „Laima“ skaitytojos ir gerbėjos socialinio tinklapio „Facebook“ gerbėjos. Kaip pažymėjo leidinio vyr. redaktorės pavaduotoja Gitana Rimšaitė, tokia auditorija yra pačios geriausios vertintojos.

REKLAMA

Puikiai viso pasaulio žurnalistų vertinami dvynukai „Toyota GT-86“ ir „Subaru BRZ“ pirmąjį savo apdovanojimą pelnė „Sportiškiausio metų automobilio“ nominacijoje. Kaip juokavo nominaciją pristatęs konkurso komisijos narys Dainius Leonavičius tai automobilis, iš po kurio ratų rūksta daugiausiai dūmų.

„Citroen DS5“ pelnė paties subjektyviausio, tačiau dėl to ne mažiau trokštamo geriausio metų dizaino prizą. „Metų verslo klasės“ automobiliu arba tokiu, į kurį, anot nominaciją pristačiusio „Lietuvos rytos“ r redaktoriaus Liudo Dapkaus žvalgosi verslininkais ateityje tapo „Audi A6 Allroad“. Paaiškėjo, kad gerbiamas redaktorius nėra automobilių specialistas, mat vietoje prabangiausios A6 versijos jis įvardino neegzistuojantį „A5 Allroad“ modelį.

REKLAMA

Rinkodaros požiūriu itin naudingą „Saugiausio metų automobilio“ nominacijoje geriausiu modeliu išrinktas „Volvo V40“. Anot prizą gamintojo atstovams įteikusio buvusio ilgamečio lenktynininko Stasio Brundzos, šis modelis likusius konkurso dalyvius gerokai lenkia. Viena iš naujausių šiame hečbeku pritaikytų technologijų – variklio dangtį pakelianti ir smūgį susidūrimo su pėsčiuoju atveju sušvelninanti oro pagalvė.

Pirmą kartą renkamoje „Jaunimo automobilio“ nominacijoje nugalėjo ir pirmą vakaro prizą pelnė „Volkswagen Golf VII“. Tokioje pat jaunoje, vos antrus metus skaičiuojančioje „Metų miesto visureigio“ nominacijoje, įveikęs net septynis konkurentus, nugalėjo kompaktiškasis „Opel“ krosoveris „Mokka“.

Vienoje seniausių lietuviškų automobilių rinkimų, keturioliktą kartą renkamoje „Metų visureigio“ nominacjoije nugalėjo „Isuzu D-Max“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų