• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau girdėjome pranešimų apie tai, kad BMW konstruoja 1 serijos sedaną, kuris konkuruotų su būsimuoju „Mercedes-Benz CLA“ modeliu. Panašu, kad dar inžinierių garažuose prasidedančios ir publikai nematomos kovos vyksta toliau, mat remiantis neoficialiais pranešimai bavarai ruošia ir sedano M versiją, kuri varžytųsi su „CLA 45 AMG“.

REKLAMA
REKLAMA

Europiečiams kompaktiški sedanai niekuomet nedarė didelio įspūdžio, tačiau tokiose rinkose kaip Kinija ar JAV jie yra labai populiarūs. Modelio pagrindu galėtų būti tiek galiniais ratais varomos dabartinės 1 serijos modelio platforma arba naujoji priekiniais ratais varomų koncerno modelių bazė, kuri debiutuos kartu su GT versija.

REKLAMA

Pranešama, kad kompanija šiuo metu svarsto abiejų platformų pritaikymo galimybės, kadangi abi jos turi savų privalumų, tokių kaip savikaina, kompaktiškumas ir suteikiamos skirtingos valdymo savybės.

Labai daug informacijos apie modelį kol kas lieka nežinoma, tačiau neoficialiais duomenimis 1 serijos sedanas skubos tvarka ruošiamas serijinei gamybai ir prekyboje turėtų pasirodyti 2015 m. Kaip skelbia britų žurnalas „Autocar“, šiam modeliui skiriamas itin aukštas prioritetas ir BMW jau susisiekė su tiekėjais, kurie galėtų imtis automobilio tobulinimo ir parengimo gamybai darbų.

Standartinis sedanas variklius greičiausiai paveldės iš 1 serijos hečbekų, tačiau sklando gandai, kad M versija greičiausiai gaus turbininį 2,0 litrų darbo tūrio variklį, kurio galia viršys 300 AG.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų