REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės kaltintojas nutarė apskųsti Marijampolės rajono apylinkės teismo sprendimą išteisinti Lazdijų merą Artūrą Margelį ir jo pavaldinius.

Valstybės kaltintojas nutarė apskųsti Marijampolės rajono apylinkės teismo sprendimą išteisinti Lazdijų merą Artūrą Margelį ir jo pavaldinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, kurie vadovavo ikiteisminiam tyrimui dėl Lazdijų rajono savivaldybės pareigūnų galimo piktnaudžiavimo, nesutiko su Marijampolės rajono apylinkės teismo nuosprendžiu, kuriuo išteisinti galimai nusikalstamas veikas padarę valstybės tarnautojai, nuosprendį apskundė apeliacine tvarka.

REKLAMA

Ikiteisminiu tyrimu buvo nustatyta, kad Lazdijų rajono meras Artūras Margelis ir jo pavaldiniai - Gintautas Salatka. , Vidmantas Pilvinis, Virgaudas Šerėnas . galimai piktnaudžiavo tarnybine padėtimi. Remiantis tyrimo duomenimis, tai darė siekdami vienos politinės partijos narės palankumo ir palaikymo kitai politinei partijai Lazdijų rajono savivaldybės tarybos koalicijoje.

Anot valstybės kaltintojo, tyrimo metu paaiškėjo, kad A. Margelis davė nurodymus savo pavaldiniams G. Salatkai, V. Pilviniui, V. Šerėnui kuo skubiau įsteigti būtent Marijai Bakšienei atitinkamos pareigybės etatą vienoje iš Lazdijuose esančių valstybinių įmonių. Pavaldiniai besąlygiškai ir skubiai, t. y. per keletą dienų A. Margelio nurodymus įvykdė.

REKLAMA
REKLAMA

Apeliaciniu skundu prokurorai prašo panaikinti Marijampolės rajono apylinkės teismo išteisinamąjį nuosprendį kaip neteisėtą, nepagrįstą, priimtą padarant Baudžiamojo proceso įstatymo pažeidimus bei nepagrįstas išvadas ir Lazdijų rajono savivaldybės tarnautojus pripažinti kaltais dėl piktnaudžiavimo. Prašoma jiems skirti nuo vienerių iki trejų metų laisvės atėmimo bausmes.

Kaltinamajame akte rašoma, jog meras konservatorius A. Margelis siekė kolegės M. Bakšienės palankumo renkant jį meru. Nustatyta, kad meras pavaldiniams nurodė moterį įdarbinti įmonėje „Lazdijų šiluma“ ir nustatė jai algą - daug didesnę nei kitų savivaldybės darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pernai gegužę Lazdijų rajono savivaldybėje Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) darbuotojai atliko kratas, po kurių buvo užplombuoti Lazdijų mero A. Margelio ir Investicijų skyriaus vadovo V. Pilvinio kabinetai, į apklausą išvežtas V. Pilvinis ir administracijos direktorius G. Salatka.

Taip pat buvo sulaikyti UAB „Lazdijų šiluma“ direktorius V. Šerėnas ir direktoriaus pavaduotoja komercijos klausimais, Lazdijų savivaldybės tarybos narė M. Bakšienė.

Įtariamųjų darbo vietose atliktos kratos. STT iš V. Pilvinio kabineto išsinešė darbo kompiuterį, o iš mero A. Margelio kabineto - dėžę su dokumentais.

A. Margelis savivaldybės vadovu dirbo 1997-2000 metais ir 2007-2011 metais, o 2003-2007 m. jis buvo savivaldybės vicemeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų