• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusių JAV aeronautikos ir kosmoso agentūros (NASA) Mokslinių misijų direktorato narių komanda ėmėsi rizikingos misijos – jie į Mėnulį už 1,4 mlrd. JAV dolerių ketina nusiųsti du žmones, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė „Golden Spike“ teigia pasinaudosianti sukurta raketos ir kapsulės technologija. Pirmoji misija planuojama iki šio dešimtmečio pabaigos.

REKLAMA

„Golden Spike“ yra viena iš daugelio privačių kompanijų, kurios tikisi bendrovės „SpaceX“ kosmoso kapsulės „Dragon“, kuri į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) atgabeno krovinį, sėkmės.

Amerikiečiai yra pirmieji ir vieninteliai 1960-aisiais pasiekę Mėnulį.

Tačiau dėl didelių išlaidų misijų į Mėnulį buvo atsisakyta. JAV prezidentas Barakas Obama (Barack Obama) atšaukė planuotą NASA misiją į Mėnulį, pareikšdamas, kad amerikiečiai jau yra ten buvę.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė „Golden Spike“, kuri priklauso buvusiam NASA Mokslinių tyrimų direktorato vadovui Alanui Šternui (Alan Stern), teigia ketinanti keliones siūlyti kitoms valstybėms, tokioms kaip Pietų Afrika, Pietų Korėja ir Japonija. Tikimasi, jog šalių vyriausybės susidomės moksliniais tyrimais ar norės pakelti nacionalinį prestižą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų