REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Artėjant didžiosioms metų šventėms, tarptautinė žiniasklaidos bendrovė „Baltic Media Alliance“ ir organizacija „Caritas“ kviečia dalytis ir dovanoti „gerumo snaiges“. Kasmete tradicija tapusi akcija „Padovanok gerumo snaigę“ ir vėl kviečia vaikus kartu su tėveliais pagaminti rankų darbo popierinę snaigę ir paruošti dovanėlę vaikams, į kurių namus ne visuomet ateina Kalėdos.

REKLAMA
REKLAMA

Būdami vaikais, Kalėdų rytą labiausiai laukdavome dovanų ir žinodavome, kad sėsime prie gausaus šventinio stalo. Tačiau gauti dovanų ir švęsti didžiausias šventes lemta ne visiems. Todėl „BMA Lietuva“ kartu su Vilniaus arkivyskupijos organizacija „Caritas“ kviečia dalytis jaukumu, viltimi ir meile su paramos stokojančiomis šeimomis ir vaikais.

REKLAMA

„Jau ketvirtus metus iš eilės kviesdami dovanoti „gerumo snaiges“ matome, kad šios akcijos svarba nė kiek nemažėja. Džiaugiamės, kad kartu su organizacija „Caritas“ galime surinktą paramą paskirstyti labai tikslingai. Šiemet dovanėlėmis džiaugsis „Caritas“ vaikų dienos centrus lankantys mažieji – vaikai, kuriems jos reikalingos labiausiai ir kurių namus Kalėdos dažniausiai aplenkia arba jos būna ne tokios, kokias esame įpratę švęsti daugelis mūsų“, – sako „BMA Lietuva“ generalinė direktorė Jolanta Butkevičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Dovanėles ir snaiges organizatoriai kviečia atnešti į vieną iš prekybos tinklo „Čia“ parduotuvių visoje Lietuvoje. Prie popierinės snaigės būtinai pridėkite raštelį arba ant jos pačios užrašykite savo kontaktinius duomenis: vardą, el. pašto adresą ir telefono numerį. Dovanėles prašome supakuoti taip, kad jas būtų patogu saugoti ir gabenti.

Vaikai labai laukia: stalo žaidimų įvairaus amžiaus vaikams (Alias, Monopolis, Dixit, stalo futbolas, biliardas ir kt.); kvietimų pramogauti vandens parke, kinuose, teatruose ir kitur; kūrybiškumą skatinančių žaidimų ir žaislų: dėlionių, kaladėlių, konstruktorių ir pan.; žiemos pramogų inventoriaus: rogučių, slidžių, čiuožynių, ledo ritulio lazdų ir ritulių; sporto inventoriaus: kamuolių (krepšinio, tinklinio, futbolo), riedučių, dviračių, kuprinėlių sportinei aprangai ir kt., taip pat stovyklavimo inventoriaus; vaikiškų knygelių, žurnalų ir jų prenumeratų; puodelių, pirštinių; muzikos instrumentų; kitų kūrybiškumą ir bendravimą skatinančių dovanų...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Laimės nešimas kitiems – pats tikriausias gyvenimo ir laiko patikrintas laimės receptas. Rūpindamiesi kenčiančiais, silpnaisiais, mes pirmiausiai apdovanojame ir palaiminame patys save, savo šeimą, tautą ir visuomenę. Nuoširdžiai kviečiu atverti savo širdis, suteikti džiaugsmo, pasidalinti gyvenimo gerumu – kukliomis dovanėlėmis“, – sako kunigas Robertas Grigas, Lietuvos Caritas federacijos generalinis direktorius.

Suneštos dovanėlės bus perduotos „Caritas“ vaikų dienos centrams, o šie jas išdalys vaikams, kuriais rūpinasi. Belaukdami dovanėlių, „Caritas“ vaikai išrinks įspūdingiausias snaiges. Jas sukūrusioms šeimoms akcijos organizatoriai padovanos nepamirštamus įspūdžius žiemos pramogų komplekse Druskininkuose „Snow Arena“ ir „Vichy“ vandens parke Vilniuje.

REKLAMA

Daugiau informacijos apie akciją – tinklalapyje www.dalinkisgerumu.lt, taip pat telefonu: (8 5) 265 11 26 – dėl bendrų organizacinių klausimų ir pastabų, tel. (8 697) 20 416 – dėl snaigių ir dovanėlių priėmimo prekybos tinklo ČIA parduotuvėse bei tel. (8 5) 261 10 14 – dėl dovanų ir Caritas globojamų vaikų poreikių. Skambučiai priimami darbo dienomis 9:00–17:00.

„Galbūt paprasta atiduoti tai, kas atliko nuo kasdienybės... Tačiau kviečiame pagalvoti apie prasmingą dovaną vaikui, kuris turi mažiau. Vaikui, kuris trokšta būti toks pats, kaip ir jo bendraamžiai ir džiaugtis tokiais pat dalykais“, – sako „Caritas“ vaikų dienos centro „Vilties angelas“ vadovė Lina Gervytė-Michailova.

REKLAMA

Paramos akciją „Padovanok gerumo snaigę“ žiniasklaidos bendrovė „BMA Lietuva“ organizuoja jau nuo 2009 metų. Tuomet gyventojų dovanėlės pradžiugino tikrųjų tėvų globos netekusius vaikus iš Vilniaus SOS vaikų kaimo. 2010 ir 2011 šventinių akcijų metu visoje Lietuvoje surinktos dovanos buvo perduotos organizacijai „Caritas“, o ši jas išdalijo šeimoms ir vaikams, kuriais rūpinasi.

Užsk. nr. 1040R

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų