• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bankininkams rūpi ne tik Centrinio Banko normatyvai, pelnas ir portfelių augimas. Didelę savo laiko dalį jie skiria vaikams – svarbiausiam gyvenimo aktyvui. Bankininkai dažniausiai turi ne vieną ir net ne du vaikus. Rusų leidinys „Slon“ paruošė publikacijų seriją apie tai, kur mokosi ir kuo užsiima finansinio pasaulio žvaigždžių „gyvenimo gėlės“.

Bankininkams rūpi ne tik Centrinio Banko normatyvai, pelnas ir portfelių augimas. Didelę savo laiko dalį jie skiria vaikams – svarbiausiam gyvenimo aktyvui. Bankininkai dažniausiai turi ne vieną ir net ne du vaikus. Rusų leidinys „Slon“ paruošė publikacijų seriją apie tai, kur mokosi ir kuo užsiima finansinio pasaulio žvaigždžių „gyvenimo gėlės“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Romanas Avdejevas, Maskvos kreditų banko savinininkas

Daugiausiai vaikų turintis Rusijos bankininkas. Jis turi 23 vaikus – tiek savo, tiek įsivaikintų. Mokyklinukai mokosi Odincovo valstybinėje mokykloje.

REKLAMA

„Aš atsargiai žiūriu į privačias mokyklas: ten neretai tėvams perdedami vaikų gabumai ir ne visada objektyviai vertinamos mokinių žinios“, – pasakoja R. Avdejevas. Be mokyklos programos, labai svarbus ir papildomas išsilavinimas. Kai kurie vaikai turi ryškiai matomų talentų, kai kurie kol kas ne.

„Mes niekada nebandysime nieko vaikui „primetinėti“, jis pats padarys savo pasirinkimą, kai užaugs. O tuos gamtos duotus dalykus mes su žmona stengiamės vystyti. Manome, kad būtent papildomas išsilavinimas padeda atskleisti tikruosius vaikų gebėjimus“, – teigia bankininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Itin daug dėmesio skiriama sportui: 2 kartus per savaitę atvažiuoja plaukimo treneris, 2–3 kartus per savaitę instruktorius vaikams veda bendrą stiprinamųjų pratimų treniruotę. Visa tai, neskaitant kasdienių pasivaikščiojimų pėsčiomis po pusantros valandos, važinėjimosi dviračiais ir riedučiais. Visi vaikai turi dvi gimtąsias kalbas – rusų ir anglų. Tam, kad jie gerai įsisavintų kalbas, Romanas kiekvienais metais siunčia vaikus į anglų kalbos stovyklas. Jis mano, kad tai naudingi ne tik iš kalbos lavinimo, bet ir iš bendravimo pusės: vaikai susitinka su bendraamžiais, kurių mentalitetas ir kultūrinis suvokimas visai kitoks. „Mes planuojame po kurio laiko išsiųsti vaikus mokytis į užsienį. Taip jie turės pasirinkimą: galės likti Rusijoje arba gyventi kitur. Man labai norėtųsi, kad jie pasirinktų Rusiją, bet aš susitaikysiu su bet kuriuo jų sprendimu“, – reziumuoja R. Avdejevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Olegas Tinkovas, banko „Tinkoff kreditinės sistemos“ savininkas

Buvęs aludaris, o dabar – bankininkas, turi tris vaikus. Vyriausioji duktė Daša Tinkova mokosi Oksforde. Ji mokosi ekonomikos, kalba penkiomis kalbomis, šiuo metu itin daug dėmesio skiria ispanų kalbai. „Ji ateidavo į stažuotę mūsų banke, dirbo skambučių centre, uždirbo 500 eurų“, – pasakojo O. Tinkovas.

„Šiaip aš esu pakankamai šykštus, vaikams duodu labai mažai pinigų, šia prasme aš propaguoju amerikietiškas vertybes. Vienintelis dalykas, aš galiu nusamdyti gerus dėstytojus, visų kalbų jie mokosi su kalbos vartotojais – aš manau, taip teisinga. Pavyzdžiui, jauniausias sūnus Roma mokosi kinų kalbos ir pas mūs ateina kinai, o pas vyriausiąjį – prancūzai. Mes neseniai buvome Kinijoje ir Roma suprato, kad reikia tęsti kinų kalbos mokymąsi, o ši kalba labai sudėtinga“. Olego sūnūs mokosi Maskvos mokyklose, o vyriausias nori sekti sesers pėdomis ir po mokyklos baigimo važiuoti mokytis į užsienį. Aleksėjus Korovinas, „Alfa Bank“ valdybos narys

REKLAMA

A. Korovinas turi keturis vaikus: du 7 ir 14 metų sūnus, ir dvi 11 ir 16 metų dukteris. Visi mokosi Maskvoje, vyriausioji – valstybinėje gimnazijoje, o jauniausieji – mokykloje prie šios gimnazijos. Visi keturi labiau linkę į tiksliuosius mokslus – matematika jiems sekasi geriausiai, todėl tėvai pasirinko fizikos ir matematikos gimnaziją.

„Labai norėtųsi, kad vaikai pabaigtų universitetus čia, o kitus išsilavinimo žingsnius darytų užsienyje. Aš manau, kad Rusijoje yra pakankamas gerų universitetų kiekis, kuriuose galima įgyti gerą išsilavinimą, o vėliau jau galima įgyti antrąjį išsilavinimas užsienyje. Aš ir pats taip padariau: iš pradžių pabaigiau Maskvos aviacinį institutą, o vėliau – Harvardo verslo mokyklą. Tai normali kombinacija“, – tikina A. Korovinas.

REKLAMA

Vyriausioji duktė labai nori mokytis marketingo, šiuo metu ji lanko Aukštosios ekonomikos mokyklos kursus. Be anglų kalbos, ji taip mokosi ir ispanų bei vokiečių kalbų. „Mes galvojome apie rytų kalbas, tačiau vis dėlto pasirinkome ispanų, nes ją vartoja pusė Amerikos. Vyriausias sūnus nori sekti mano pėdomis, pasiners į finansus“, – pasakoja bankininkas.

Kai kils specializacijos pasirinkimo klausimas, Aleksėjus, matyt, pasinaudos savo draugo iš Venesuelos patarimu. Šis mano, kad universiteto absolventui būtina pažiūrėti, kaip veikia įvairios verslo rūšys, o dar geriau – pagyventi skirtingose šalyse. „Man atrodo, tai gera praktika: jeigu žmogus perprastų visas verslo rūšis, jis suprastų, kas jam arčiau širdies, kadangi 30-ies arba 40-ies savo karjerą keisti sudėtinga. Todėl kai mes aptarinėsime su vaikais jų tolimesnį darbą, aš pasistengsiu jiems organizuoti kokią nors stažuotę“, – pažymi jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nadija Čerkasova, banko „Trast“ generalinė direktorė

Moterys-bankininkės nuo vyrų neatsilieka. Nadija turi tris vaikus. Vyriausiai dukrai 2 metai ir trys mėnesiai. „Nuo dvejų metų, t. y. nuo rugsėjo pirmosios, ji pradėjo eiti į grupę prie britų pradinės mokyklos – mokosi kalbėti ir rusiškai, ir angliškai vienu metu. Kodėl būtent ten? Ten mokosi vaikai iš skirtingų šalių, nuo vaikystės jie sugeria daugiakultūriškumą ir mokosi būti pasaulio piliečiais“, – pasakoja Nadija.

Nadijai ir jos vyrui artimos knygos „Po trijų jau per vėlu“ idėjos. Šią knygą parašė buvęs SONY kompanijos darbuotojas Masaru Ibuki. Nadija įsitikinusi, kad vaikai mokosi greičiau nei suaugusieji. Ir svarbiausia – vaikai yra pasiruošę tūkstantį kartų daryti bandymą ir išmokti ką nors naujo. Pavyzdžiui, vaikščioti, jie tūkstantį kartų atsistoja, krenta ir vėl stojasi. „Kai mes, suaugusieji, darome bandymą kažką padaryti, dažnai tai būna tik bandymas, – mano Nadija. – Visi trys mūsų vaikai dar maži, bet jau dabar su vyru turime, ko iš jų pasimokyti – noro kiekvieną dieną atrasti pasaulį iš naujo. Iš vienos pusės, tai skamba perdėtai, tačiau iš kitos – mes iš tiesų iš naujo atrandame užmirštus dalykus. Pavyzdžiui, vyras ėmė iš naujo groti gitara, o aš susidomėjau kinų menu“.

REKLAMA

Ivanas Svitekas, „Home credit bank“ valdybos pirmininkas I. Svitekas turi tris berniukus, kurie gyvena su mama JAV (buvusi Ivano žmona – amerikietė). Jis pasakoja, kad jau kelias kartas iš eilės jo šeimoje gimsta tik berniukai. „Aš turiu tris brolius, mano brolis turi tris sūnus, mano jauniausias brolio, kuris praėjusiais metais vedė, žmona laukiasi berniuko, pažįstami juokauja, kad mes nesugebame „pagaminti“ mergaičių“, – ironizuoja jis. „Dabar mes matomės maždaug penkis kartus į metus. Kiekvieną šeštadienį aš jiems skambinu per Skype“, – sako Ivanas.

REKLAMA

Vaikai mokosi paprastoje Kalifornijos mokykloje, kalba anglų kalba, mokykloje taip pat mokosi ispanų kalbos. Pats Ivanas kalba čekų (jis kilęs iš Čekijos), rusų, anglų ir portugalų kalbomis. „Prieš dvejus metus mano vyriausias sūnus buvo atvažiavęs į Rusiją, mes praleidome kartu tris savaites, aplankėme daug Maskvos ir Sankt Peterburgo muziejų. Norėtųsi su vaikais praleisti daugiau laiko, tačiau turiu labai daug darbo. Svajoju su sūnumis nukeliauti prie Baikalo, į Altajų, Kamčiatką.“

Pinigais, kaip ir daugelis bankininkų, Ivanas vaikų nelepina. „Aš pinigų duodu buvusiai žmonai, jiems – ne. Jei dovanoju dovanas, tai tik siekdamas juos paskatinti. Vaikai išvis nejaučia, kokias pareigas užima jų tėtis.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų