REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laikinas ramybės jausmas – taip apibūdino dabartinę savijautą Aleksandras Ūsas, kurio sūnus prieš keletą dienų buvo išteisintas garsiojoje pedofilijos byloje. Tačiau teisėsaugos atstovų dar laukia kitas iššūkis – įrodyti arba paneigti, kad Andrius Ūsas buvo nužudytas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip vertinate bylos, kurios vieninteliu kaltinamuoju buvo jūsų sūnus A. Ūsas, baigtį? – Balsas.lt pasiteiravo Aleksandro Ūso.

REKLAMA

Kokie gali būti vertinimai? Viskas baigėsi taip, kaip ir turėjo baigtis. Būtent taip turi būti normalioje teisinėje valstybėje. Suprantama, kad buvo galima laukti ir tikėtis visokių siurprizų, tačiau taip neatsitiko.

Tokia buvo tiesa, kurią pagaliau patvirtino teismas. Bet niekas dar nesibaigė. Vyksta kitas procesas, kuriame gali visko atsitikti. Kalbu apie mano sūnaus nužudymo aplinkybių tyrimą.

Kodėl ši byla užtruko taip ilgai?

Pritrūko labai daug dalykų, kad viską būtų galima pabaigti anksčiau. Teisėsaugos organai turėjo imtis priemonių, kad sustabdytų vykdytą šmeižto kampaniją. Tada būtų užkirstas kelias Neringai Venckienei vilkinti bylas, vedžioti prokurorus už nosies, aiškinti apie bunkerius ir kitus dalykus, kuriuos ji išsigalvojo.

REKLAMA
REKLAMA

Tie vargšeliai turėjo viską tirti bei gaišti tikrai brangų laiką. Pasirodo, kad teisėsauga yra vargšė prieš nusikalsti linkusius žmones. Kalbame apie rimtas vidines problemas. Teisėsaugos sistema turi daug landų, per kurias paprastas pilietis nepralenda, bet žinantis teisėsaugos virtuvę – visada išlenda sausas.

Sprendimas gali būti skundžiamas. Ar tikitės, kad taip bus pasielgta?

Norėčiau, kad šis sprendimas būtų apskųstas. Esu įsitikinęs, kad aukštesnės instancijos teismas patvirtintų šią nutartį. Lygiai taip pat pasielgtų ir Aukščiausiasis Teismas. Tada visa violetinė publika nebeturėtų galimybių išsidirbinėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto čia yra Lietuvos Respublika, o ne „Garliavos (violetinė) Respublika“. Ir mūsų šalyje aukščiau visko būtų ne violetinė vėliava, o trispalvė.

Ar nepavargote nuo visų teismo procesų ir juos lydėjusių nemalonumų?

Sunku apskritai apie tai kalbėti. Prašiau Dievo, kad nepaimtų manęs tol, kol nebus padėtas paskutinis taškas ir kaltininkai nebus nubausti.

Bet šiuo metu kaltininkai dar nėra nubausti?

Dar tik pradžia. Dalis žiniasklaidos taip pat turės atsakyti už savo veiksmus. Ne visi naudojo faktus, kitiems pateko pilstyti purvą.

REKLAMA

Kaip pasikeitė jūsų pačių ir jūsų aplinkos gyvenimas per šiuos ketverius metus?

Pasikeitė taip, kad nė vienam nelinkėčiau tokio gyvenimo. Suvalgė gal penkis, gal 10, o gal ir visus 15 gyvenimo metų. Daug nemigo naktų. Ir dėl ko? Būtų nors vienas faktas, kad dėl kažko jis kaltas.

Bet kai kaltės absoliučiai nėra, o vyrauja tik mano mirusio sūnaus ir visos mūsų šeimos šmeižtas – tada sunku kažką pasakyti. Pagalvokite, nužudytas sūnus, o kaip jaustis Andriaus vaikams, mano anūkams.

Naktimis sapnuoju to, ko netekau. Ramybės gyvenime nebebus. Bet ramus bent dėl to, kad tiesa išaiškėjo.

REKLAMA

Seimo narys Valdas Vasiliauskas pareiškė, kad skelbiant nuosprendį A. Ūso byloje pirmą kartą teko išgirsti, kad jūsų sūnus buvo nužudytas, o ne mirė per nelaimingą atsitikimą. Kaip vertinate tokius žodžius?

Nužudymo byla yra atskira nuo tos, kurioje jau paskelbtas nuosprendis. Bet juk šio nuosprendžio teko laukti ketverius metus ir vieną dieną. Todėl sūnaus nužudymo byloje gali praeiti penkeri ir daugiau metų. Bet tikiu, kad viskas paaiškės.

Pažįstu sūnų labai gerai. Todėl tikiuosi, kad anksčiau ar vėliau teisybė triumfuos ir gausime visus atsakymus į iki šiol neraminančius klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar sulaukdavote grasinimų?

Pakakdavo paskaityti komentarus internete. Niekas vienas prieš vieną, akis į akį, negrasino. Tačiau internete visi „reiškiasi“, kaip kas gali. Tokie asmenys yra nevisaverčiai. Daugiau neturiu, ką apie juos pasakyti.

Kaip vertinate nuomonę, kad greta visų pedofilijos įvykių visada žengė politiniai interesai?

Visa ši istorija prasidėjo tikrai ne nuo politikos. Bet buvo pažeistos galingo Garliavos klano ambicijos. Vėliau pamatę, kad bliūkšta reikalai jie panaudojo apgautą tautos dalį, kad galėtų atsidurti saugioje vietoje.

Kokia čia gali būti valstybė, kai nusikaltimais įtariami žmonės turi imunitetą? Ar tai ne pajuokos objektas? Jeigu tie žmonės nekalti, jie pasakytų, kad jiems nereikia jokių mantijų arba Seimo mandatų. Jie atsistotų tvirtai ir pasakytų, kad įrodykite mūsų kaltę, jei manote, jog tikrai padarėme kažką neteisėto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų