REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismo sprendimas išteisinti po mirties Andrių Ūsą sukėlė aistrų bangą visoje Lietuvoje. Šiandien įvairiuose Lietuvos miestuose prie apylinkių teismo pastatų vyko piketai. Savo nuomonę dėl Vilniaus miesto 2-sios apylinkės teismo teisėjo Audriaus Cinino sprendimo išsakė ir Laimutės Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip vertinate teismo priimtą sprendimą reabilituoti A. Ūsą?Balsas.lt pasiteiravo G. Černiausko.

REKLAMA

Priimdamas sprendimą dėl A. Ūso išteisinimo po mirties, teismas įvertino visus itin kruopščiai surinktus įrodymus. Galiausiai buvo prieita prie išvados, kad A. Ūsas nekaltas, todėl tokį sprendimą vertinu kaip logišką ir teisingą.

N. Venckienė pažėrė kritikos esą dalies įrodymų teismas nevertino. Kiek čia galėtų būti tiesos?

Skambūs N. Venckienės pasisakymai esą buvo vertinama tik dalis įrodymų yra klaidingi. Teismas vertina įrodymų visumą, o ne tam tikrą jų dalį. Galbūt N. Venckienė norėjo, kad būtų atsižvelgta tik į vienai pusei palankius byloje užfiksuotus duomenis.

REKLAMA
REKLAMA

Sutinku, kad tam tikri įrodymai suteikė pagrindą manyti, kad mažametės atžvilgiu galėjo būti atlikti netinkami veiksmai. Bet visi kiti įrodymai paneigė tokias prielaidas. Dėl priimto sprendimo teismas labai plačiai ir nuosekliai pasisakė.

Kokia jūsų nuomonė dėl pasisakymų, kad buvo ištrinta mažametės D. Kedžio dukros atmintis?

N. Venckienės kalbos apie mergaitės atminties ištrynimą yra visiški paistalai. Bendravau su mergaite po jos perdavimo motinai L. Stankūnaitei. Taip pat praėjus daugiau laiko nuo tos dienos. Galiu patvirtinti, kad mažametės elgesys buvo įprastas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Todėl kaltinimai pasaulio pabaiga arba juodosiomis technologijomis labiau primena kino filmų su Arnoldu Švarcnegeriu arba Bornu scenarijus nei gyvenimo realybę. N. Venckienė išankstinę nuomonę reiškia kaip absoliučią tiesą. Galiu pasakyti, kad tikrai nesu girdėjęs tokių dalykų, jog būtų galima ištrinti atmintį.

Kokia galėtų būti tolesnė įvykių eiga?

Tikrai ne viskas absoliučiai turi būti skundžiama (kalbama apie galimybę apskųsti apylinkės teismo sprendimą per 20 dienų). Skundo argumentai turi nesutapti su bylos medžiaga, įrodymų tyrimu ir jų vertinimu.

Jeigu Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovai arba jų nusamdyta advokatė matys rimtą pagrindą apskųsti nuosprendį, jie taip ir pasielgs. Tačiau jeigu tai bus daroma tik dėl kažkokių principų, tada reikėtų nepamiršti kieno interesus bandoma apginti. Ar ta gynyba atitinka vaiko norus? Ar tai dar labiau nesužalos mergaitės gyvenimo?..

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų