• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

XXI a. technologijos tobulėja ir keičiasi neįtikėtinai greitai. Ir kalbame mes ne tik apie automobilių konstrukciją, tačiau apie kitas sritis taip pat. Konkrečiai turime omenyje vaizdo filmavimo technologiją – megapikselių lenktynes vaizdo kamerose jau galite pamiršti, naujausias ir įspūdingiausias sprendimas yra panoraminį, 360 laipsni7 vaizdą registruojanti ir galimybę jį valdyti suteikianti įranga.

REKLAMA
REKLAMA

Norvegų kompanija „Making View“ sukūrė puikų prietaisą, kurį pavadino tiesiog „ViewCam 360“. Kaip ir galima spręsti pagal pavadinimą tai yra kompaktiška kamera leidžianti 4 tūkst. x 2 tūkst. raiška, 25-50 kadrų per sekundę dažniu registruoti panoraminį, 360 laipsnių vaizdą. Nepaisant įspūdingos charakteristikos, kameros svoris siekia vos 600 gramų.

REKLAMA

Kaip galite įsitikinti patys peržvelgę žemiau pateiktus vaizdo įrašus, kamerą galima įrengti praktiškai bet kur – pradedant lenktynininko šalmu ir baigiant pastatu. Įrašus vėliau galima peržiūrėti naudojantis „Making Viewer“ programa, kuri leidžia keisti stebėjimo kampą bet kuriuo metu praktiškai be apribojimų.

Ši technologija neabejotinai gali iš esmės pakeisti sporto renginių, o ypatingai automobilių ir motociklų lenktynių stebėjimą. Kito pobūdžio vaizdų registravimas publikai taip pat gali suteikti neeilinę patirtį.

Kaip visa tai veikia, galite išbandyti patys: tereikia paleistį įrašą ir naudojantis klaviatūra bei pele valdyti stebėtojo padėtį:  

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų