REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Analizuojant populiariausias Lietuvoje automobilių gamintojų markes paaiškėjo, kad spaudoje ir interneto portaluose dažniausiai minimas „Volkswagen“, tačiau socialinės medijos vartotojai dažniausiai kalba apie BMW. Tuo metu didžiausias reklamuotojas žiniasklaidoje yra „Audi“. Tai parodė rinkos ir žiniasklaidos tyrimų kompanijos TNS LT 2012 m. rugpjūčio – spalio mėnesiais atliktas žiniasklaidos, socialinės medijos ir reklamos monitoringo tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Tradicinėje šalies žiniasklaidoje tiriamu laikotarpiu „Audi“, BMW ir „Volkswagen“ markės iš viso buvo paminėtos 1409 kartus. Daugiausia dėmesio, arba 40 proc. teko „Volkswagen“. Nedaug nuo jo pagal gautą dėmesį atsiliko BMW, sulaukęs 35 proc. visų paminėjimų. Didžioji dalis, arba 63 proc., žiniasklaidoje skelbtos informacijos buvo apie naujos kartos arba atnaujintus modelius, o likusi dalis – informacija apie minėtų markių gamintojus.

REKLAMA

Socialinėje interneto erdvėje bei komentaruose daugiausiai dėmesio sulaukė BMW. Šiai automobilio markei buvo skirta pusė, t.y. 49 proc. visų paminėjimų socialinėje medijoje. Rečiausiai buvo minimas „Volkswagen”, kuriam buvo skirta 17 proc. socialinės medijos komentatorių dėmesio. Didžioji dalis atsiliepimų apie šiuos automobilių gamintojus buvo neutralūs – 81 proc., neigiami sudarė vos 7 proc. Tuo metu palankiausiai atsiliepiama apie BMW – 14 proc. visų komentarų buvo teigiami. Daugiausiai nepalankių komentarų – 8 proc. – sulaukė „Volkswagen”.

REKLAMA
REKLAMA

Tiriamu laikotarpiu daugiausiai lėšų reklamai skyrė „Audi“, kurio išlaidų dalis sudarė pusę visų 3 automobilio gamintojų reklamos biudžeto, t.y. 49,4 proc. „Volkswagen“ lėšos reklamai siekė 45,9 proc. Tuo metu BMW reklamos išlaidų dalis sudarė 4,7 proc. Bendra visų trijų vokiečių automobilių gamintojų išlaidų reklamai dalis sudarė 12,8 proc. visos 2012 m. rugpjūčio – spalio mėnesių automobilių įvaizdinės reklamos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų