• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Verta spustelėti dar kartą – gal ims ir vis dėlto subyrės. Taip prezidentė Dalia Grybauskaitė toliau kariauja su nauja valdančiąja koalicija, tikėdamasi jos partnerius sukiršinti tarpusavyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos ryto“ žiniomis, šalies vadovė siūlė socialdemokratams savo nuožiūra pateikti kitus kandidatus į ministrus iš Darbo partijos gretų, netgi nesitariant su šios vedliu Viktoru Uspaskichu. Šaltiniai socialdemokratų vadovybėje įžvelgia, kad D. Grybauskaitė, kuri pasipriešino dviejų Darbo partijos vicepirmininkių Virginijos Baltraitienės ir Loretos Graužinienės kandidatūroms, taip siekia supjudyti keturių partijų koaliciją.

REKLAMA

Bet nei socialdemokratai, nei „darbiečiai“ nežada pasiduoti. Po vakar pavakare skubiai sušaukto Darbo partijos prezidiumo posėdžio, kuriame dalyvavo ir socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius, V. Uspaskichas pareiškė, kad šių abiejų kandidačių neatšauks. Beje, tokiam sprendimui posėdžio dalyviai, susirinkę Seimo socialdemokratų frakcijos salėje, pritarė ovacijomis, kurios buvo girdėti už sandariai uždarytų durų. Prezidentė naujų politinių žygių ėmėsi nelaukdama, kada pati valdančioji koalicija baigs savo užsitęsusį kadrilį dėl ministrų.

REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, kad šalies vadovė priešinasi būtent V. Baltraitienės ir L. Graužinienės kandidatūroms į švietimo ir mokslo bei socialinės apsaugos ir darbo ministrų postus. Visi kiti kandidatai prezidentei esą bent kol kas nekliūva. Oficiali priežastis, pasakyta ir paskirtajam premjerui, – abi kandidatės neišlaikė pas prezidentę anglų kalbos egzamino, todėl esą negalės deramai atstovauti Lietuvai, kai mūsų šalis pirmininkaus Europos Sąjungai.

Bet šaltiniai socialdemokratų vadovybėje neabejoja, kad tikroji priežastis – šios abi „darbiečių“ veikėjos yra artimos pačiam partijos lyderiui V. Uspaskichui, todėl ir nusitaikyta būtent į jas. „Lietuvos ryto“ žiniomis, šioms dviem politikėms Prezidentūra nurodė pačioms atsiimti savo kandidatūras.

Anot šaltinių kairiųjų stovykloje, Prezidentūra taip pa siunčia tokius signalus: jei socialdemokratai nederindami su „darbiečiais“ teiktų kitus kandidatus į minėtus postus, o Darbo partija pradėtų aikštytis, A. Butkevičių ir jo bendražygius galėtų paremti opozicijoje likę konservatoriai ir liberalai. Socialdemokratai neabejoja, kad taip prezidentė esą siekia sukiršinti koalicijos partnerius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų