• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tyrimas dėl į Lietuvos diplomatinės misijos teritoriją Minske įmestų dviejų butelių su „Molotovo kokteiliais“ vis dar vykdomas, teigia Baltarusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Dražinas.

REKLAMA
REKLAMA

„Baltarusijos atsakingos institucijos daro viską, kad rastų prasižengusius asmenis. Šiuo metu vis dar vyksta tyrimo procesas. Kai tik bus gauta kokios nors reikšmingos informacijos, Lietuva bus informuota. Kol kas nieko daugiau apie šį chuliganizmo aktą nėra žinoma“, – antradienį per spaudos konferenciją, skirtą Lietuvos ir Baltarusijos diplomatinių santykių užmezgimo 20-mečiui paminėti, sakė ambasadorius.

REKLAMA

ELTA primena, kad lapkričio 6 d. du nežinomi asmenys įmetė du butelius su „Molotovo kokteiliu“ į Lietuvos diplomatinės misijos teritoriją Minske, Zacharovo gatvėje. Įsiplieskė ugnis, bet ją greitai užgesino ambasados saugumo tarnybos darbuotojai. Įvykio tyrimą atlieka Baltarusijos tyrimo komitetas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė nemano, kad išpuolis prieš Lietuvos ambasadą Minske pablogins santykius su Baltarusija. Į tokį žurnalistų klausimą šalies vadovė yra atsakiusi tik lakonišku „Nemanau“.

REKLAMA
REKLAMA

Į Lietuvos užsienio reikalų ministeriją iškviestam Baltarusijos ambasadoriui Lietuvoje V. Dražinui buvo pareikštas protestas dėl lapkričio 6-ąją įvykdyto išpuolio prieš Lietuvos ambasadą Minske. Jam perduotas prašymas išsamiai ištirti incidento aplinkybes, bendradarbiauti teikiant informaciją apie incidento tyrimą kompetentingoms Lietuvos institucijoms bei užtikrinti Lietuvos ambasados Minske saugumą.

V. Dražinas išreiškė Baltarusijos pusės apgailestavimą dėl šio įvykio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų