REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sekmadienį, gruodžio 2 d. Nacionalinės ledo ritulio lygos I-ojo diviziono rytų pogrupio rungtynėse santykius aiškinosi dvi pačioje lentelės apačioje esančios sostinės komandos. Pirmąją pergalę šiose rungtynėse iškovojo Vilniaus „Hockey Punks“, kuriems pavyko atsilaikyti prieš gerokai mažesnes pajėgas į kovą metusius „Meteoro“ ledo ritulininkus. Galutiniu rungtynių rezultatu 7:6 (2:1, 3:1, 2:4) ir pasiekta pergalė leido „pankams“ pakilti iš paskutinės vietos, tačiau šios komandos įmuštų ir praleistų įvarčių skaičius (-21) išlieka prasčiausias visoje grupėje.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės komandos varžybas pradėjo nelygiomis žaidėjų skaičiumi sudėtimis. Jei „Hockey Punks“ rungtynėms registravo 21 žaidėją, tai „Meteoro“ ledo ritulininkų sąrašas buvo kone dvigubai trumpesnis – vos 12 sportininkų. Tai matydamas „pankų“ klubo treneris Šarūnas Kuliešius prieš varžybas akcentavo žaidėjams: „Jie turi tik du penketus, mes – keturis. Kai tik gaunate ritulį, iškart bėkite į priekį. Aukšto tempo iki rungtynių pabaigos jie neišlaikys“, − sakė jis.

REKLAMA

Panašu, kad sekmadienio vakaras lietuviams – šventas poilsio laikas, kurio metu net patys energingiausi pankai vietoje rungtynių verčiau rinktųsi sėdėjimą prie televizoriaus. Dėl šios priežasties rungtynės prasidėjo lėtai ir iki pat pabaigos „Hockey Punks“ taip ir neįsibėgėjo, nepaisant kone be perstojo raginimus žaisti, o ne stovėti aikštėje šaukiančio Š. Kuliešiaus pykčio. Lėtas tempas ir ne pernelyg daug kontakto – tokios sąlygos buvo palankesnes „Meteorui“.

REKLAMA
REKLAMA

 Pirmą šiose rungtynėse ir antrą sezone įvartį „pankai“ įmušė nuo pirmo kėlinio pradžios praėjus 9 min 25 s – po Naglio Menkevičiaus perdavimo pasižymėjo Ramūnas Tauras. Nepaisant trenerio skatinimų neatsipalaiduoti „Hockey Punks“ susikaupimas po pelnyto įvarčio pastebimai sumažėjo ir 11 min 01 s „Meteoras“ už tai nubaudė savo pirmuoju įvarčiu – po Gintauto Bulaukos perdavimo ritulį įmušė Darius Virbickas. Tam, kad persvertų rezultatą „pankai“ užtruko vos 16 s po ritulio išmušimo iš aikštės vidurio. Įvarčio autorius – Mindaugas Dauksevičius, kuriam perdavimo nepagailėjo Karolis Andrikonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau nuo pirmų rungtynių minučių „Hockey Punks“ gerbėjai buvo itin aktyvūs – viršutinėse tribūnose aidėjo skanduotės, barškėjo trankomi suolai ir balkonų skydai. Norintiems išvengti drausminės nuobaudos „pankams“ vienu metu teko netgi siųsti vieną iš žaidėju idant šis nuramintų „saviškius“. Gerbėjų energija ir entuziazmas, deja, nepasiekė žaidėjų, kuriems einant į rūbines buvo girdimi Š. Kuliešiaus komentarai: „Mes turime žaisti greičiau. Dabar mes darome tai, ko nori priešininkai – žaidžiame jų tempu“, − kovinę dvasią mėgino pakelti treneris.

REKLAMA

 Antras kėlinys prasidėjo taip pat lėtai ir netgi „pankams“ turint kiekybinį pranašumą žaidimo pagyvėjimas aikštėje nebuvo juntamas. Vienintelis ryškus energijos proveržis „Hockey Punks“ gretose buvo pastebimas po pirmo šiame sezone komandos gynėjo Gabrieliaus Liaudansko-Svaro pelnyto įvarčio 24 min 29 s. Tuoj po jo 27 min 51 sekė antras Mindaugo Dauksevičiaus, o 31 min 53 s Modesto Kartenio įvarčiai. Rezultatui esant 5:1 „pankai“ vėl ėmė galvoti apie poilsį ir vakarienę – atsipalaidavimo rezultatas 32 min 55 s „Meteoro“ žaidėjo Aleksejaus Saščenkovo pelnytas įvartis. 

REKLAMA

Jei rimtų incidentų aikštėje per pirmus du kėlinius pavyko išvengti, tai sirgalių tribūnose viršuje veiksmo netrūko. Pertraukos prieš trečią kėlinį metu šalia ledo arenos pamušta akimi vaikščiojantis vyrukas, kaip paaiškėjo šį „įvartį“ pelnė visai neseniai. Gimtadienį švenčiantis ir todėl šiek tiek alkoholio pavartojęs vyrukas nestokojo drąsos – būdamas tribūnose jis šūksniais palaikė „Meteoro“ komandą, o kadangi šio klubo gerbėjų sekmadienio vakarą buvo mažuma jis greitai buvo „pavaišintas“ kumščių smūgiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 Trečias kėlinys prasidėjo garbingo sportiško elgesio iš „Hockey Punks“ žaidėjų pusės pavyzdžiu. Lūžus vieno iš priešininkų lazdai vienas iš komandos žaidėjo sutiko jam paskolinti savo. Nors kėlinio pradžia pranašumo analogiška vangiai po aikštę slankiojančių „Hockey Punks“ žaidėjų scenarijų, 49 min 08 s komanda atrado „antrąjį kvėpavimą“, kuomet žaidžiant prieš kiekybinį pranašumą turinčius priešininkus po Edvardo Ivankevičiaus perdavimo trečiąjį įvartį pavyko pelnyti Mindaugui Dauksevičiui.

REKLAMA

Po poros minučių esant „Metero“ vartų apgulčiai kilo pirmas ir bene vienintelis rungtynių incidentas. Apstumdyti priešininkų „pankai“ kilo „aiškinti santykių“ ir nors į rimtas muštynes incidentas neperaugo baudos minutėmis „apdovanoti“ buvo du „Hockey Punks“ ir vienas „Meteoro“ komandos žaidėjas.

 Septintą rungtynių įvartį „pankai“ įmušė žaisdami trise prieš keturis – pasižymėjo Edvardas Ivankevičius. Rezultatą po šio įvarčio (7:4) savo komandai dar ilgai primins „Hockey Punks“ treneris Š. Kuliešius. Nepaisant visų jo pastangų ir kone visiškai parėkto balso „pankams“ nepavyko psichologiškai persilaužti ir žaisti rungtynes iki galo. Tuo pasinaudodami „Meteoro“ žaidėjai pelnė tris įvarčius – 56 min 52 s po Gintauto Bulaukos perdavimo pasižymėjo Darius Virbickas, 58 min 08 s – įmušė Aleksejus Saščenkovas, 59 min 31 s – po Vadimo Kozlovo įvartus ritulį įsviedė Darius Virbickas. 

REKLAMA

Intriga šiose varžybose išliko iki pat paskutinės akimirkos – likus 29 s „Meteoro“ žaidėjai turėjo ritulį ir surengė pavyzdingą ataką, tačiau net ir turint laisvą plotą link vartų įmušti jiems nepavyko.

 Neoficialiai naudingiausiu varžybų žaidėju įvardinamas „Hockey Punks“ puolėjas Mindaugas Dauksevičius pelnė tris įvarčius ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą. Čia kiek išsiskyrė mūsų ir rungtynių sekretoriato užfiksuota statistika - rezultatyvus perdavimas G. Liaudanskui-Svarui įrašytas Edvardui Ivankevičiui, tačiau mūsų akimis žiūrint šis nuopelnas turėjo būti priskirtas M. Dauksevičiui.  „Įvarčius skiriu savo draugei Vilmai, kuri pirmadienį švenčia 30-ąjį gimtadienį. Labai norėjau įmušti tris įvarčius – po vieną kiekvienam dešimtmečiui. Labai palengvėjo po to, kai pirmajame kėlinyje pelniau pirmą“, − kalbėjo jis.

Komandos kapitonas G. Liaudanskas-Svaras pirmąją komandos pergalę sezone pavadino persilaužimu. „Nulis irgi skaičius, bet pergalių taip pat reikia ir džiugu, kad pagaliau pasiekėme pirmą. Pagaliau ir puolėjai pradėjo mušti įvarčius“, − po rungtynių kalbėjo jis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų