REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos apeliacinis teismas nutarė, jog nuteistasis 60 metų Viktoras Mula, 41 metų Šarūnas Juodžbalys, 33 metų Markas Kardišauskas ir 32 metų Audrius Skėrys kalės trumpiau dviem metais.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos apeliacinis teismas Viktorui Mului ir Šarūnui Juodžbaliui bausmę sumažino nuo 20 iki 18 metų, Andriui Skėriui – nuo 19 iki 17 metų, Markui Kardišauskui – nuo 14 iki 13 metų.

REKLAMA

Teismas nutarė, jog nuteistiesiems skirtos pernelyg griežtos bausmės dėl neteisingo baudžiamojo įstatymo taikymo bendrinant jiems paskirtas bausmes.

Nusikaltėlių kvartetas nuteistas už žmogaus nužudymą dėl savanaudiškų paskatų bei plėšimą prieš 12 metų, kuomet Šiauliuose žiauriai nužudė ir apiplėšė moterį, kuri buvo gerai mieste žinomą vaistininkė.

Moters jie patykojo prie namų durų, apsvaigino ją, įtempė į namus ir nušovė. Iš nukentėjusiosios namų jie išsinešė juvelyrinius dirbinius, iš kiemo išsivarė jos automobilį. Vienas šio nusikaltimo organizatorių, A.Skėrio tėvas mirė pataisos namuose, bylą nagrinėjant pirmosios instancijos teisme. Jis ten atliko bausmę už kitus nusikaltimus. Apeliaciniame skunde A.Skėris prašė jį išteisinti arba sumažinti jam paskirtą bausmę. Š.Juodžbalis prašė panaikinti nuosprendį ir bylą nutraukti. V.Mula prašė jo bylą nagrinėti iš naujo. Pastarojo gynėjas prašė perduoti bylą nagrinėti iš naujo arba V.Mulą išteisinti.

REKLAMA
REKLAMA

Visi apeliantai kritikavo nuteistojo M.Kardišausko duotus parodymus ir laikė juos melagingais, manė, kad teismas negalėjo jais remtis pripažįstant kitų nuteistųjų kaltę. M.Kardišauskas pripažino savo kaltę dėl pareikštų kaltinimų bei davė parodymus, apkaltinančius bendrininkus V.Mulą, A.Skėrį bei Š.Juodžbalį.

Lietuvos apeliacinis teismas praneša, kad nuosprendis dėl civilinių ieškinių nebuvo pakeistas – nuteistieji nužudytosios artimiesiems privalės atlyginti daugiau nei 10 tūkstančių litų turtinę ir 120 tūkstančių litų neturtinę žalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teisėjų kolegija pripažino, kad pirmosios instancijos teismo priimtame nuosprendyje išvados dėl nuteistųjų kaltės ir įrodymų ją pagrįsti pakankamumo yra pagrįstos ir apeliacinių skundų argumentais nepaneigtos. Teismas atmetė skundų argumentus dėl pirmosios instancijos teismo šališkumo.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų