• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriškis teisinosi , jog grybieną augino iš smalsumo, norėdamas pamatyti, kaip auga grybai.

Vyriškis teisinosi , jog grybieną augino iš smalsumo, norėdamas pamatyti, kaip auga grybai.

REKLAMA

Gavus informacijos, jog Vilniuje, Kalvarijų gatvėje butą nuomojantis programuotojas atsiėmė siuntinį iš JAV su haliucinogeninių grybų sporomis, Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai patikrino patalpas ir rado ten apkvaitusį nuomininką, kuris nerišliai teisinosi kvaišinančią grybieną auginęs šiaip sau – „norėjau pasižiūrėti, kaip auga.“

REKLAMA
REKLAMA

Per kratą pareigūnai rado du stiklainius ir vieną padėklą su džiovinamais augalais, kaip įtariama, Psilocybe genties grybais. Taip pat rastas ir skaidraus plastiko paketas su dėžute viduje, paverstas savotišku „šiltnamiu“, kuriame augintos psichotropinių grybų sporos. Dar aptikti du paketėliai su neaiškios kilmės milteliais ir piliulėmis, taip pat švirkštas, užpildytas skaidriu skysčiu, kuriame, kaip įtariama, Psilocybe genties grybų sporos.

REKLAMA

Programuotoju dirbantis vaikinas pareigūnams nesugebėjo rišliai paaiškinti, kodėl bute augina haliucinogeninius grybus.

Psilocybe (glotniagalvių) genties grybai ir jų sporos savo sudėtyje turi toksinų – psilocibino ar psilocino medžiagų, kurios įrašytos į narkotinių ir psichotropinių medžiagų sąrašą. Gyslotojo vyklio sudėtyje yra narkotinės medžiagos – lizgerido rųgšties amido.

Anot medicinos specialistų, minėtos medžiagos greitai sukelia centrinės nervų sistemos pokyčių – haliucinacijas, klinikinės psichozės sindromą. Pakinta šių grybų vartotojo pažintinės, atminties, dėmesio koncentracijos, asmenybės suvokimo, mąstymo funkcijos, lėtėja laiko suvokimas, atsiranda regos haliucinacijų.

Pasak MKT pareigūnų, pastaruoju metu haliucinogeninės grybienos pašto siuntose aptinkama rečiau. Tokio tipo kvaišalų siuntimas populiariausias buvo 2008–2010 metais, šiuo metu dažniau bandoma nelegaliai persiųsti sintetinių narkotikų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų