REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Twitter": TOP 10 žmonių likimus pakeitusių žinučių

Kasmet sudaromas "Twitter" įsimintinų žinučių sąrašas atskleidžia, kokie kartais svarbūs gali būti socialiniai tinklai. Laiku perduota informacija išgelbėjo ne vieną gyvybę, rašo dailymail.co.uk.

Kasmet sudaromas "Twitter" įsimintinų žinučių sąrašas atskleidžia, kokie kartais svarbūs gali būti socialiniai tinklai. Laiku perduota informacija išgelbėjo ne vieną gyvybę, rašo dailymail.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pateikiame TOP 10 pernai metų "Twitter" žinučių:

 

1. "Egipte, sveikas sugrįžęs #sausio 25'

Vienas Google vadovų, Waelis Ghonimas tapo tarptautiniu revoliucinio judėjimo Egipte simboliu, po to kai buvo sulaikytas ir 22 dienas kalintas Hosnio Mubarako režimo.

REKLAMA

Paleistas iš įkalinimo, W. Ghonimas emocionaliai kalbėjo, kad ne į jį turėtų būti nukreiptos vaizdo kameros: "Aš nesu didvyris. Tikrieji šios revoliucijos didvyriai yra tie jaunuoliai gatvėse. Su Dievo valia mes išvalysime nuo šiukšlių šią šalį."

"Man atrodo, kad svarbiausia pamoka kurią išmokome, yra suteikti žmonėms paprasčiausius įrankius, kad jie galėtų naudotis jais kurdami gerus darbus.

 2. "Pirmą ryto virš Abotabado sklando sraigtasparnis  (ir tai yra retas įvykis)"

 Vietos IT konsultantas, Sohaibas Atharas, pats dar to nesuvokdamas tapo liudininku - Osamos bin Ladeno suėmimo operacijos Pakistane - vieno iš svarbiausių pastarojo dešimtmečio įvykių.

REKLAMA
REKLAMA

 3. "Mano duktė. Jos vardas yra sarah m. rivera"

Danielis Morales, benamis, sulaukęs progos pasinaudoti išankstinio apmokėjimo telefonu, parašė tinkle žinutę ir patalpino savo vienintelę turėtą dukters nuotrauką, kai jai buvo 16 metų.

Kitą dieną, dabar jau 27 metų mergina, jam paskambino.

4. "Lokautas yra tikrai nuobodu... kas nors, Oklahomoje žaidžiantis futbolą... Man reikia pajudėti!"

Kevinas Diurantas, 23 metų NBA žvaigždė akivaizdžiai nuobodžiavo, kol vyko atlyginimų derybos tarp žaidėjų atstovų ir NBA vadovybės. Parašęs šią žinutę jis kaip mat sulaukė atsakymo - prisijungti pasiūlė vietos studentai. Po dviejų valandų NBA žvaigždė pasirodė sutartoje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

5. "Apsišluok, Londonai!"

Pasaulį apskriejus riaušininkų suniokoto Londono vaizdams, Andrew Hayden-Smithas rado originalų būdą kaip susitvarkyti. Tam jis pasinaudojo "Twitter" ir "Facebook" tinklapių informacijos sklaidos galią. Viso į jo šauksmą apsikuopti gatves atsiliepė apie 70 tūkst. "Twitter" paskyros lankytojų.

 6. "Štai ir kita erdvėlaivio nuotrauka iš lėktuvo"

 NASA paleidus į kosmosą "Endeavour" erdvėlaivį, tuo metu pas mamą lėktuvu keliavusi Stefanie Gordon, į savo "Twitter" kanalą įkėlė unikalias, į kosmosą išskrendančio erdvėlaivio nuotraukas. 

REKLAMA

 7. "Žemės drebėjimas"

Tuo metu, kai Japonijos krantus užgriuvo viską griaunantis 8.9 balo stiprumo pagal Reichterio skalę žemės drebėjimo iššauktas cunamis, vienintelis patogus informacijos perdavimo būdas liko socialiniai tinklai.

"Twitter" daug padėjo šaukiantis pagalbos ar skubiai perduodant informaciją iš nelaimės vietos. 

8. "Subtitrai yra visiškai niekam tikę"

Ši žinutė, išsiųsta kaip pasipiktinimas futbolo rungtynių metu nekokybiškai verčiamais subtitrais. Iš lūpų skaitanti Julia Probst pateikė savo versiją to, ką kalba pertraukėlių metu treneris ir žaidėjai. Vėliau šis pranešimas sukėlė diskusijų audrą apie kurtiesiems sudaromas galimybes gauti tinkamą informaciją.

REKLAMA

 9. "Ercis mečetė, už gyvenamojo pastato..."

Po Vano mieste, Turkijoje praūžusio uragano, vietinis žurnalistas Okanas Bayulenas, iš vieno savo "Twitter" prenumeratorių, gavęs informacijos apie užspaustus žmones mečetėje, perdavė šią žinutę gelbėtojams. Po dviejų valandų, žmonės buvo išgelbėti. 

10. "Ei, @Mortons - ar galėtumėte pasitikti mane oro uoste ir atvežti savo firminį kepsnį? Leidžiuosi už dviejų valandų"

Finansų konsultantas, Peteris Shankmanas, pajutęs nenumaldomą alkį, savo mėgstamo restorano "Twitter" paskyroje įrašė subtilų prašymą.

Restoranas tikrai moka stebinti savo nuolatinius valgytojus, nes P. Shankmanui nusileidus jo laukė, taip trokštas, garuojantis patiekalas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų