REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinės Karalystės švietimo sistema yra šeštoje vietoje tarp išsivysčiusių pasaulio šalių. Tokį pasaulinį švietimo sistemų reitingą sudarė švietimo kompanija „Pearson“, skelbia Didžiosios Britanijos spauda.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoje ir antroje sąrašo pozicijose atsidūrė Suomijos ir Pietų Korėjos švietimo sistemos. Penketuką užbaigia Honkongas, Japonija ir Singapūras. Toks reitingas bus sudarytas įvertinus tarptautinio tyrimo rezultatus ir absolventų rodiklius nuo 2006 iki 2010 metų.

REKLAMA

„Pearson“ atstovas seras Maiklas Barberis (Michael Barber) sakė, kad labai gerai įvertintose šalyse mokytojas turi labai aukštą statusą, tokiose šalyse taip pat yra švietimo „kultūra“.

Tarptautiniai švietimo sistemų palyginimai pastaruoju metu įgavo didelės svarbos. Šis naujausias reitingas yra paremtas keliais tarptautiniais lyginamaisiais tyrimais, o taip pat konkrečių švietimo sistemų statistiniais duomenimis, pavyzdžiui, kiek žmonių studijuoja aukštosiose mokyklose.

Ekspertai pažymi, kad finansavimas yra labai svarbus gerai švietimo sistemai. Tačiau ne ką mažiau svarbi yra švietimo kultūra ir skatinimas mokytis, o taip pat visuomenės požiūris į švietimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų