• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sėkmingiausias pasaulyje investuotojas Warrenas Bufferras yra pasakęs, kad geriausia, kas jam galėjo nutikti gyvenime, yra tai, kad jis gimė reikiamoje vietoje – JAV, ir reikiamu metu – 1930 metais. Prieš ketvirtį amžiaus, 1988 metais buvo paskelbtas 50-ies pasaulio šalių, kuriose geriausia gyventi, sąrašas. Tąkart Amerika puikavosi pirmoje vietoje, o kurioje šalyje geriausia gimti 2013-ais metais?

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimų ir analizės bendrovė „Economist Intelligence Unit“ (EIU) sudarė 80-ies pasaulio šalių sąrašą, kuriose ateinančiais ir artimiausiais metais bus geriausios sąlygos į sveikatos apsaugą, mokslą, socialines garantijas, darbą ir saugumą. Rezultatai pateikiami atsižvelgiant į šalių gyvenimo kokybės indeksus bei vertinant gyvenimo pasitenkinimą ir ateities perspektyvas.

REKLAMA

Susipažinkite su TOP 10 šalių, kuriose geriausia gyventi ateinančiais metais:

1. Šveicarija 2. Australija 3. Norvegija 4. Švedija 5. Danija 6. Singapūras 7. Naujoji Zelandija 8. Nyderlandai 9. Kanada 10. Honkongas

TOP 5 šalys, kuriose bus prasčiausia gyvenimo kokybė:

1. Nigerija (80 vieta) 2. Kenija 3. Ukraina 4. Bangladešas 5. Angola

Iš aštuoniasdešimties šalių sąrašo Lietuva patenka į 57-ąją vietą, mūsų kaimynė Latvija patenka į 50-uką ir atsiduria 48-oje vietoje, o Estija drauge su Venesuela dalinasi 44-ąja vieta. Tuo tarpu prieš 25-erius metus pirmoje vietoje buvusi JAV krenta į 16 vietą, kuria dalinasi kartu su Vokietija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų