• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Microsoft“ JAV Prekių ženklų ir patentų biurui pateikė paraišką užpatentuoti elektroninius akinius, kuriuose „stebimi įvykiai realiuoju laiku bus papildomi informacija“.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės paraiškoje apibūdintas įrenginys iš esmės yra dar vienas bandymas sukurti papildytą tikrovę (Augmented reality) atvaizduojančius akinius, kurių ekranėliuose matomas realus vaizdas papildomas su juo susijusia skaitmenine informacija, kurią pateikia miniatiūrinis dėvimas kompiuteris, rašo „TechCrunch“.

REKLAMA

Tokių akinių projektą vykdo ir bendrovė „Google“. Jos kompiuterizuoti akiniai „Google Glass“, kurių prototipas buvo pademonstruotas birželio mėnesį, gali pateikti navigacinę informaciją (nurodyti judėjimo kryptį) arba pranešti meteorologinius duomenis tuo pat metu netrukdant stebėti aplinką. „Google“ ketina įdiegti į šiuos akinius vaizdo skambučių galimybę, leisti priiminėti pranešimus, inicijuoti balso skambučius ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu „Microsoft“ patento paraiškoje teigiama, kad šie akiniai nebus skirti nuolatiniam dėvėjimui, o tik tiems atvejams, kai žmogui reikės gauti papildomos informacijos. Pavyzdžiui, sporto varžybų metu bus galima matyti rezultatą, informaciją apie žaidėjus, likusį laiką ir t.t.

Pranešama, kad „Microsoft“ papildytos tikrovės akiniai galės identifikuoti, kur šiuo metu yra vartotojas ir kokius objektus jis mato priešais save. Akiniuose pateikiama informacija bus visą laiką atnaujinama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų