REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politikų bendravimas: į darbą paleidžiami kumščiai

Per vargus Čikagos įvaizdžio atsikračiusiam Panevėžiui kumščio kultą bando sugrąžinti vietos politikai? Miesto Tarybos narys nepartinis Algis Balsevičius tvirtina Savivaldybėje buvęs sumuštas Tėvynės sąjungos-krikščionių demokratų atstovo Taryboje Raimundo Pankevičiaus.

REKLAMA
REKLAMA

Mušeikai nenusileis

Per vargus Čikagos įvaizdžio atsikračiusiam Panevėžiui kumščio kultą bando sugrąžinti vietos politikai. Miesto Tarybos narys Algis Balsevičius teigia Savivaldybėje buvęs sumuštas valdančiosios daugumos atstovo, Tėvynės sąjungos-krikščionių demokratų partijos Panevėžio politinių kalinių ir tremtinių lyderio Raimundo Pankevičiaus.

REKLAMA

Karštu temperamentu pagarsėjusio politiko smurto protrūkio A.Balsevičius teigia nenutylėsiantis kaip politinio kalinio prieš keletą mėnesių apstumdytas konservatorius Viktoras Trofimovas. Tarybos nario kumščio stiprumą patyręs A.Balsevičius tvirtina apie incidentą pranešiantis ne tik TS-LKD partijos vadovybei, bet ir policijos pareigūnams.

Į pasisveikinimą – smūgis

A.Balsevičius pasakoja kolegos Tarybos nario smūgio sulaukęs antradienį, kai pasibaigus darbo dienai atėjo į Savivaldybės mero kabinete sušauktą valdančiosios daugumos posėdį.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip tikina politikas, jis buvo vienas iš pirmųjų, atskubėjusiųjų į pasitarimą. Kolegų savo darbo vietoje laukė meras Vitalijus Satkevičius, o šalia jo kabineto esančiame poilsio kambarėlyje prie kavos aparato šnekučiavosi vicemerė Regina Eitmonė ir R.Pankevičius.

„Galvojau, kol visi susirinks, išsivirsiu ir aš kavos. Ištiesiau ranką pasisveikinti su R.Pankevičiumi, o jis nieko nesakęs man kumščiu trenkė į pilvą. Sakyčiau, taip vyriškai ir tikrai ne švelniai. Į pajuokavimą tikrai nebuvo panašu. Draugai taip nesielgia“, – „Sekundei“ pasakojo A.Balsevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Politikas tikina iš nuostabos ir smūgio jėgos net amo netekęs.

„Kai atgavęs žada paklausiau, kas čia vyksta, R.Pankevičius pareiškė, kas jis dabar yra piktas, agresyvus ir norėtų ką nors užmušti“, – teigė primuštasis.

Anot jo, R.Pankevičius nesiteikė nei pasiaiškinti dėl savo poelgio, nei atsiprašyti kolegos.

Meras siūlė trenkti jam

Apie poilsio kambaryje įvykusį incidentą A.Balsevičius teigia tuojau pat pranešęs už sienos buvusiam merui – ne tik miesto Tarybos vadovui, bet ir R.Pankevičiaus partijos bičiuliui. Tačiau nukentėjęs Tarybos narys tvirtina iš V.Satkevičiaus nesulaukęs supratimo. „Meras tik pakėlė rankas ir pasiūlė trenkti jam“, – pasakojo A.Balsevičius.

REKLAMA

Jo teigimu, nors valdančiosios daugumos posėdyje dalyvavo ir R.Pankevičius, tačiau politikai muštynių temos aptarti vengė, niekas nė nesiteikė teisti mušeikos.

A.Balsevičius svarsto, kad kumščio į pilvą sulaukęs tik todėl, kad netinkamu laiku atsidūrė netinkamoje vietoje.

„Negaliu nė nuspėti, kuo užsitraukiau R.Pankevičiaus pyktį. Jei vietoj manęs būtų pasitaikęs koks nors Jonas ar Petras, tikriausiai ir jiems būtų taip pat baigęsi. Numatyti veiksmus galima tik prognozuojamų, o R.Pankevičius neprognozuojamas. Jis karštas žmogus, o jo emocijas sunku suprasti“, – svarsto A.Balsevičius.

REKLAMA

Tarybos narys tvirtina netoleruosiantis kolegos veiksmų ir R.Pankevičių ne tik skųsiantis TS-LKD priežiūros komitetui bei miesto Tarybos Etikos ir procedūrų komisijai, bet ir rašysiantis pareiškimą Panevėžio apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

R.Pankevičius ginasi kolegos nemušęs. Su A.Balsevičiumi esą pasisveikinęs, tik šis nesupratęs juokų.

„Draugiškai pasisveikinau, ir tiek. Paplekšnojau, ir viskas, tik į pilvą atsirėmė. Pastaruoju metu A.Balsevičius vaikšto kažkoks nelaimingas. Aš nediskutuosiu ta tema“, – pareiškė emocijų nevaldymu kaltinamas Tarybos narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuleido juokais

Aiškintis, kuris iš kolegų auka, o kuris – mušeika, valdančiosios daugumos vadas V.Satkevičius nesiima.

Meras pripažįsta A.Balsevičiaus skundo nesureikšminęs, mat pamanęs, kad politikas tik juokauja.

Ar į Tarybos narių nesantaikos laužą dar ir pats šliūkštelėjo žibalo, kai pasiūlė A.Balsevičiui išsilieti trenkiant jam, V.Satkevičius vengia kalbėti.

„Kad ir ką tada pasakiau, viskas buvo juokais. Aš suprantu humorą ir pats mėgstu pajuokauti. Nepatikėjau, ką sakė A.Balsevičius. Maniau, kad ir jis tik juokauja“, – teisinosi meras.

REKLAMA

Vienintelė incidento liudininkė vicemerė R.Eimonė tvirtina esanti nustebusi ir nesuprantanti, kodėl įsižeidė A.Balsevičius. Mero pavaduotoja neigia, kad politikas buvo mušamas.

„Neįvyko nieko. Išgėrę kavą su R.Pankevičiumi juokdamiesi ėjome į mero kabinetą ir kaktomuša susidūrėme su A.Balsevičiumi.

Kadangi buvo gera nuotaika, labai juokėmės R.Pankevičius tiesiog bakstelėjo į pilvą: sveikas, Algi.

Jis sureagavo labai piktai ir mus tas be galo nustebino. Nesupratome, ko jis supyko“, – pasakojo R.Eitmonė.

Apstumdė dėl generolo

R.Pankevičiaus apsikumščiavimai ne visiems vietos politikams atrodo juokingai. Mat politinis kalinys jau spėjo pasižymėti esąs karšto kraujo ir nusipelnyti mušeikos etiketės, kai Seimo rinkimų kampanijos išvakarėse nesusivaldęs apstumdė net savo partijos bičiulį V.Trofimovą.

REKLAMA

Rugpjūtį vykęs TS-LKD Panevėžio skyriaus susirinkimas į istoriją įėjo kaip „razborkė“ tarp V.Satkevičiaus šalininko V.Pankevičiaus ir buvusio Seimo nario Vito Matuzo patikėtiniu laikomo V.Trofimovo.

Pastarajam kalbant scenoje pašokęs R.Pankevičius demonstratyviai nusimetė švarką ir pripuolęs pastūmė oratorių. V.Trofimovas aiškina, kad kolega įsiuto, kai partijos bendražygiams pradėjo aiškinti savo poziciją dėl generolo P.Plechavičiaus vardo įamžinimo Panevėžyje.

R.Pankevičius konservatorių kaltina miesto Tarybos posėdyje nepalaikius dešiniųjų siūlymo Perkūno gatvelę pervadinti generolo vardu, o vėliau pavogus idėją miesto centre įrengti gen. P.Plechavičiaus skverą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Trofimovas tikina esas nekaltai puolamas, mat dešiniųjų idėjų nežlugdęs – jis nedalyvavo, kai buvo balsuojama dėl gatvės vardo pakeitimo.

„Generolo P.Plechavičiaus vardo įamžinimas Panevėžyje turėjo būti R.Pankevičiaus arkliukas Seimo rinkimuose, todėl kai jį prirėmiau faktais, žmogui nebeliko nieko kito, kaip tik jėga bandyti įtikinti partijos kolegas“, – įsitikinęs V.Trofimovas.

Tarybos narys teigia nesąs nustebintas, kad meras neatkreipė dėmesio į A.Balsevičiaus skundą. Konservatoriaus nuomone,

V.Satkevičius nenori gadinti santykių su savo šalininkais.

„Mero elgesys man suprantamas – dėl savo kėdės jis padarys viską, net atsistos prieš kumštį“, – neabejoja V.Trofimovas.

Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų