REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį, kovo 27 d., Vyriausybės kanceliarijoje buvo pasirašyta teisinių paslaugų teikimo sutartis tarp Vilniaus universiteto ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės. Ja bus siekiama glaudesnės teisinės ir socialinės partnerystės abipusiai naudingose srityse, rašoma Vyriausybės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus universiteto Teisės fakultetas, atsakingas už šios sutarties vykdymą, Vyriausybės kanceliarijai teiks savo teisines paslaugas, konsultuos, rengs bei vykdys bendrus projektus. Jie bus skirti valstybės teisinio pagrindo tvirtinimui. Abi sutarties šalys susitarė dėl bendrų seminarų, konferencijų organizavimo, be to, nuolat keisis tiek teorine, tiek praktine informacija.

REKLAMA

Pasak Teisės fakulteto dekano prof. V. Nekrošiaus, tarp akademinės bendruomenės ir teisės praktikų vykstantis sėkmingas bendradarbiavimas naudingas abiems pusėms: fakultetas turi galimybę ruošti pasirengusius darbui teisės specialistus, o valstybinės įstaigos – konsultuotis, teikiant išvadas dėl teisės aktų bei normų.

Panašias bendradarbiavimo sutartis seniausia ir didžiausia Lietuvoje teisininkų rengimo įstaiga – Vilniaus universiteto Teisės fakultetas – jau yra pasirašęs su Vytauto Didžiojo universiteto Teisės institutu, Teisingumo ministerija, Kalėjimų departamentu, keletu Lietuvos advokatų kontorų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų