REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalies sportininkai prašo valstybės atkreipti dėmesį į, jų teigimu, apverktiną sporto būklę šalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Sporto srities atstovų prašymu pirmadienį Seime surengta konferencija "Valstybės sporto politika: problemos ir sprendimo būdai", kurioje bus diskutuojama sporto politikos klausimais.

REKLAMA

Konferencijos dalyviai ketina priimti rezoliuciją, kuria kreipiamasi į Vyriausybę, prašant parengti nacionalinę sporto politikos strategiją.

Seimo pirmininko pavaduotojas Vydas Gedvilas, pirmadienį brifinge pristatęs rengiamą konferenciją, akcentavo, jog sąlygų sportuoti labiausiai trūksta jaunimui.

"Problemos yra didžiulės. Pagal sportuojančių gyventojų skaičių Europos Sąjungoje Lietuva atsilikusi, beveik pusė gyventojų, 48 proc. nesportuoja. Labai daug vaikų prastos sveikatos būklės, sveikų mokinių - tik 42 proc. Prasta sporto bazių būklė, 190 mokyklų iš viso neturi sporto salių ir aikštynų, trūksta kvalifikuotų specialistų, treneriai ir fizinio lavinimo mokytojai sensta, jauni žmonės neina dirbti, mažėja sporto mokyklas lankančių mokinių skaičius", - problemas vardijo V.Gedvilas, pats daugelį metų dirbęs sporto srityje, treniravęs Lietuvos moterų krepšinio rinktinę.

REKLAMA
REKLAMA

Spaudos konferencijoje dalyvavęs dukart olimpinis ir pasaulio, Europos disko metimo čempionas Virgilijus Alekna pabrėžė, jog profesionalaus sporto būklė yra patenkinama, tačiau nerimą kelia tai, jog neauga jauna sportuojanti karta.

"Aš esu iš tų sportininkų, kuriems lyg ir nederėtų skųstis esama padėtimi, nes esu aprūpintas visomis lėšomis ruoštis varžyboms, bet jauni sportininkai neturi kur ateiti ir tobulėti. Labai garsiai kalbam apie vaikų užimtumą, bet neturim kur pakviesti vaikų užsiiminėti, jie taip ir lieka gatvėse. Sportas yra ne tik aukso medaliai", - sakė V.Alekna, pridūręs, jog būtina keisti valstybės požiūrį į sportą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų