REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Total" vadovas grįžta į darbą, nors tyrimas tebevyksta

Prancūzijos naftos kompanijos "Total" vykdomasis direktorius Christophe'as de Margerie (Kristofas de Maržeri) sugrįš į darbą ir, kaip įprasta, tvarkys reikalus", prasidėjus oficialiam tyrimui dėl "komisinių", išmokėtų sudarant susitarimą dėl gamtinių dujų Irane 1997 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Ch. de Margerie sulaikė policija trečiadienį ir paleido ketvirtadienį vėlai vakare. Jis kaltinamas "užsienio pareigūnų papirkimu" ir "piktnaudžiavimu bendrovės aktyvais". Šis sulaikymas yra preliminarus žingsnis prieš galimą proceso pradžią, pranešė "Total" atstovas spaudai.

REKLAMA

Ch. de Margerie neigia savo kaltę.

"Total" vadovo veiklą vis dar tikrina teismo institucijos, bet bendrovė sakė, kad niekas netrukdo jam toliau eiti pareigas.

Dėkingumo mokesčio Irano pareigūnams tyrimas prasidėjo pernai, ir Ch. de Margerie, bendrovės operacijų Artimuosiuose Rytuose vadovas nuo 1995 iki 1999 metų, galėjo patekti tarp oficialių įtariamųjų nuo pat savo veiklos poste pradžios.

Taip pat vyksta tyrimas dėl to, kad jis, kaip spėjama pažeidė JT sankcijas Irakui.

"Total" šiuo metu nagrinėja galimybę dalyvauti pirmojo Irake suskystintųjų dujų eksporto terminalo, kainuojančio beveik 10 mlrd. dolerių, statybos projekte.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų