REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Juro Abromavičiaus žūties aplinkybes tiriančiai Seimo komisijai liudijęs buvęs vidaus reikalų ministras Romasis Vaitiekūnas mano, kad savanorių maištas Pakaunėje buvo malšinamas chaotiškai, pranešė LTV „Panorama“.

REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministerijai per savanorių maištą 1993 m. vadovavęs R. Vaitiekūnas teigia, kad politikų veiksmai nebuvo koordinuojami. Jis tuo metu priklausė prezidento Algirdo Brazausko sudarytai darbo grupei, siekusiai taikiai išspręsti konfliktą.

REKLAMA

„Situacija buvo chaotiška. Komisija prie komisijos. Viena veikia į vieną pusę, kita į kitą. Veiksmai nebuvo koordinuojami“, – teigė R. Vaitiekūnas.

Buvęs ministras taip pat paneigė praėjusią savaitę liudijusio parlamentaro Sauliaus Pečeliūno teiginius, kad Vidaus reikalų ministerija buvo išleidusi specialius įsakymus dėl Kauno savanorių štabo šturmo.

Praėjusią savaitę Valstybės saugumo departamento vadovas Arvydas Pocius pareiškė, kad saugumiečiai jau žino, kas nužudė J. Abromavičių. Tačiau tyrimą kontroliuojanti Generalinė prokuratūra nors ir prašė, tačiau iš Saugumo negavo jokios šiuos A. Pociaus žodžius įrodančios medžiagos.

Kitą savaitę komisija žada išklausyti su J. Abromavičiaus nužudymu siejamo už neteisėtą disponavimą ginklais teisiamo eksparlamentaro Algirdo Petrusevičiaus bei A. Brazausko liudijimų, pranešė LTV „Panorama“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų