• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jokių perkaitimo požymių nėra“, – taip Lietuvos banko valdybos pirmininkas Reinoldijus Šarkinas Seime komentavo vis dažniau pasigirstančias kalbas apie galimą šalies ekonomikos perkaitimą, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar R.Šarkinas Seime, pristatydamas Lietuvos banko pranešimą, daugiausia dėmesio paskyrė didėjančioms kainoms, sparčiai augančiam paskolų portfeliui ir su tuo susijusiai kreditų rizikai.

REKLAMA

Bet Seimo nariams ne ką mažiau rūpėjo išsiaiškinti, ar įspėjimai apie galimą Lietuvos ūkio perkaitimą – pagrįsti, o galbūt dar būtų galima lengvinti skolinimosi galimybes įmonėms.

R.Šarkino teigimu, didėjantis skolinimasis nerimo nekelia, nes pagal paskolų augimo tempą Lietuva dar atsilieka nuo kitų dviejų Baltijos šalių.

Šių metų pradžioje bendras paskolų portfelis mūsų šalyje siekė 51 procentą bendrojo vidaus produkto (BVP). Tuo tarpu Latvijoje paskolų ir BVP santykis siekė beveik 109 proc., Estijoje – 95 proc.

„Paspartinus kreditų augimą, ekonomika artėtų prie šilimo ar ko nors tokio“, – sakė R.Šarkinas apie siūlymą dar palengvinti paskolų sąlygas įmonėms.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų