REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujausio savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ „Karštojoje temoje“ – žurnalisto Tomo Čyvo straipsnis „Turgaus demokratai“. Įprasta manyti, kad Gariūnų verslo parkas, kurį tauta vadina tiesiog turgumi, yra išskirtinai kairiųjų politinių jėgų rėmėjas. Premjero Andriaus Kubiliaus partijos gerbėjai tuo įsitikinę. Formuojant valdančiąją koaliciją dabar net šalies vadovė Dalia Grybauskaitė mėgsta grakščiai mojuoti moralinių principų vėliava. Tiesa, ne visada aišku, kaip įmušti tuos principus į fiskalinį čekį, jei jais patys moralistai prekiauja tarsi sportbačiais arba raudonaisiais ikrais. Tipiškas pavyzdys – jau buvusios valdančiosios partijos požiūris į Gariūnų verslą: naudotis, žadėti, o paskui dvasingai pakelti akis į dangų ir prapliupti moralais? Ką iki šiol viešoji erdvė kalbėjo apie šį objektą?

REKLAMA
REKLAMA

Kriminalinio pasaulio niuansus nagrinėjančioje rubrikoje „Tryliktasis puslapis“ skaitykite žurnalisto Dailiaus Dargio straipsnį „Garsius veikėjus gelbėja senatis“. Praeityje žymūs Lietuvos gangsteriai ir verslininkai, tapę vienų garsiausių žmogžudysčių šalyje užsakovais, toliau sėkmingai naudojasi netobulais įstatymais, nesklandumais teisėsaugos sistemoje, o sulaukę įstatymu numatyto senaties termino tikisi visiškai išsisukti nuo baudžiamosios atsakomybės. Tokia taktika vadovaujamasi vis dažniau. Kad ir kaip prieštaringai būtų vertinami verslininkai Gintaras Skobas ir Gediminas Jacka, jų kovas dėl laisvės susidomėjusi dabar stebi nemaža teisėsaugos profesionalų ir ekspertų dalis. Kas yra šie verslininkai? Teisėsaugos aukos ar tik garsiu vardu besidangstantys kelis dešimtmečius teisingumo vengiantys kriminaliniai nusikaltėliai?

REKLAMA

Rubrikoje „Savaitės interviu“ skaitykite žurnalisto Tomo Čyvo straipsnį „Į žmogų Lietuvoje neinvestuojama“. Lietuvoje yra daug mitų apie švietimo sistemą. Taip teigia buvęs švietimo ir mokslo ministras, Mykolo Riomerio universiteto Viešojo administravimo ir politikos fakulteto dekanas Algirdas Monkevičius. Švietimo, kaip ir daugelio kitų sričių reformos Lietuvoje tapo nuolatiniu dalyku. Ar tai kada nors pasibaigs? Plačiau – „Balsas.lt savaitė“ pokalbyje su A. Monkevičiumi.

REKLAMA
REKLAMA

Diabetas užkariauja pasaulį“ – skelbia „Sveikatos“ rubrika. Kasmet lapkričio 14- ąją minima Pasaulinė diabeto diena. Jos tikslas – atkeipti visuomenės dėmesį į šią ligą, komplikacijas ir kontrolę. Statistika yra šiurpinanti. Kiek Lietuvoje kasmet diabetu suserga žmonių, kokie yra diabeto rizikos veiksniai ir kokių kasdienių produktų reikėtų griežtai atsisakyti – atsakymus rasite perskaitę straipsnį.

Bet tai – toli gražu ne visos karštos ir įdomios temos, kurias galėsite rasti naujausiame savaitraštyje „Balsas.lt savaitė“. Daug kitų Lietuvos bei užsienio politikos, verslo, pramogų ir socialinio gyvenimo naujienų nuo pirmadienio galėsite  perskaityti naujausio savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ numeryje (arba paspaudę ant naujausio savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ viršelio.)

Balsas.lt savaitė (nuotr. Balsas.lt)Balsas.lt savaitė (nuotr. Balsas.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų