REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, nepaisydamas pažado atidžiau peržiūrėti įstatymo projektą, pasirašė įstatymą, kuriuo praplečiama valstybės išdavystės sąvoka ir kuriuo remiantis iš esmės būtų galima teisti bet ką, kas turi ryšių su užsieniečiais, skelbia „Reuters“.

REKLAMA
REKLAMA

Įstatymas, pagal kurį leidžiama teisti žmones, kurie atstovauja užsienio organizacijoms ir užsienio valstybėms, įsigaliojo trečiadienį.

REKLAMA

Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“ primena, kad pagal naują įstatymą, valstybės išdavimu bus laikoma veikla, kuri kelia grėsmę Rusijos „konstitucinei tvarkai, suverenumui ir teritoriniam bei valstybiniam integralumui“. Įstatymo kritikai teigia, kad toks apibrėžimas yra labai miglotas ir gali būti panaudotas prieš bet kurį asmenį, turintį ryšių su užsieniečiais.

Pirmadienį atrodė, kad V. Putinas reaguoja į kritiką. Per Kremliaus žmogaus teisių tarybos susitikimą jis sakė, kad įdėmiau peržiūrės įstatymą. Kremliaus žmogaus teisių tarybos narė Lilija Šibanova trečiadienį naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė, kad V. Putinas nieko konkretaus nežadėjo. Pasak jos, prezidentas tik pripažino, kad galbūt reikėtų dar kartą peržiūrėti įstatymą, bet jo pareiškimas buvo labai miglotas. Pasak L. Šibanovos, žiniasklaida tik pateikė V. Putino žodžius taip, kad atrodė, jog jis žada rimtai peržiūrėti ir galbūt pakeisti įstatymą. Pasak jos naujasis įstatymas yra pavojingas ir gali būti panaudotas prieš nekaltus žmones.

V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas trečiadienį patikino, kad prezidentas yra pasirengęs daryti įstatymo pakeitimus, jei „atsiras probleminių sričių ar tam tikrų aspektų, kurie ribos piliečių teises ir laisves“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų