REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrosiose tarptautinėse programėlių dirbtuvėse „AppCamp“ šiemet dalyvavo 450 dalyvių, per 48 valandas buvo sukurtos net 58 programėlės. Tai yra beveik trečdaliu daugiau nei praėjusiais metais, pranešė renginio organizatoriai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jų, šiemet renginyje daugiausiai dėmesio buvo skiriama socialines problemas spręsti padedančioms programėlėms. Tarp sukurtų programėlių – sprendimai rinkti lėšas įvairioms sveikatos apsaugos asociacijoms, aplikacijos, skatinančios tėvų ir vaikų bendradarbiavimą, teismo posėdžių ar norimų bylų sekimas, masažo gidas, programėlė, leisianti kovoti su automobilių parkavimo taisyklių pažeidėjais, ir dar daugelis kitų.

REKLAMA

Pranešama, kad kurdami programėlės dirbtuvių dalyviai turėjo galimybę konsultuotis ir būti įvertinti pasaulinio lygio mentorių iš tokių kompanijų kaip „ING Direct“, „Microsoft“, „TeliaSonera“, „Groupon“, „Samsung“ ir kitų. Dalyvių vertinimu, bendradarbiavimas su tarptautiniais partneriais – tai didžiausia ir vertingiausia patirtis aplikacijų kūrėjams.

„Niekam ne paslaptis, kad programuotojai dažniausiai yra intravertai, todėl jiems labai sudėtinga patiems užmegzti kontaktą. Tokie renginiai kaip „AppCamp“ priverčia atsistoti, nueiti susipažinti, daryti ir kopti aukštyn. Vien dalyvavimas įvairiose iniciatyvose yra neįkainojama patirtis. Labiausiai šiose dirbtuvėse vertiname galimybę konsultuotis su mentoriais iš užsienio šalių, kurie gali įvertinti mūsų naujas idėjas globalioje perspektyvoje, pasiūlyti sprendimų, padėsiančių eiti pirmyn“, – pasakojo geriausios mobiliosios aplikacijos titulą pelniusios komandos „KeyApp“ nariai.

Geriausių programėlių autoriams atiteko piniginiai prizai, taip pat „Samsung“, „Omnitel“, „Addvisors", „AdDuplex", „Barclays" ir „Microsoft“ įsteigtos dovanos. Trys geriausios komandos turės šansą pristatyti savo idėjas Vilniuje vyksiančio tarptautinio renginio „Silicon Valley Comes to Baltics“ metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų