REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) atstovai trečiadienį oficialiai patvirtino, kad po ilgų dvejonių, diskusijų ir derybų nusprendė prisijungti prie „darbiečių“, „tvarkiečių“ ir „socdemų“ koalicijos.

REKLAMA
REKLAMA

Susitarta, kad LLRA atiteks vienas ministro portfelis.  Tačiau, kurios ministerijos vadovo kėdę matuosis LLRA deleguotas politikas nebuvo atskleista.

REKLAMA

„Situacija yra tokia, kad sutarėme dirbti bendrai ir LLRA dalyvauja valdančiojoje koalicijoje. Pirmiausia užbaigėme programines nuostatas aptarti, aišku įsijungs darbo grupė, kuri ruoš Vyriausybės programą, o ministerijų pasidalijimas nėra toks svarbus, bet jeigu jūs norite sužinoti, jiems (LLRA – Balsas.lt) yra numatyta viena ministerija“, - sakė žurnalistams Algirdas Butkevičius po susitikimo su būsimos koalicijos partneriais.

REKLAMA
REKLAMA

Niekas iš būsimos koalicijos partnerių nenorėjo patvirtinti, kad LLRA atiteks Kultūros ministerija. Nors apie tai jau buvo kalbama politikos užkulisiuose.

A. Butkevičius taip pat patikino, kad darbo grupei atiduotas klausimas apie tai, kiek viceministrų portfelių atiteks LLRA. Tikėtina, kad darbo grupės šio klausimo sprendimui susirinks rytoj.

„Kai užbaigsime derėtis dėl programinių nuostatų, tada bus ir nutarta ministerija, už kurią (LLRA – Balsas.lt) bus atsakinga“, - pabrėžė “darbiečių" lyderis Viktoras Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu LSDP pirmininkas kartojo: „Dėl visko buvo sutarta, dėl visko buvo sutarta, tik belieka galutinius susitarimus užbaigti ir tas užbaigimas yra pavestas darbo grupėms ir jūs išgirsite kitą dieną“.

Valdemaras Tomaševskis teigė, kad svarbiausi susitarimai buvo padaryti vakar, kai buvo sutarta dėl programinių nuostatų. Pasak jo, tai buvo stiprus žingsnis į priekį, o šiandien nutarta dėl kitų politinių darbo momentų.

„Mes esame patenkinti šiame etape“, - pabrėžė jis. „Mūsų sprendimą dar turi patvirtinti taryba, kadangi taryboje mes priėmėme tokį sprendimą, kaip jūs žinote, kad mūsų sąlygos turi būti ne prastesnės negu Tvarkos ir teisingumo. Šiandien po derybų paaiškėjo, kad mūsų sąlygos bus „biški“ prastesnės, bet detalių mes šiandien jums neatskleisime“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų