REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį paskelbus, kad Hjustono „Rockets“ ekipa išsiuntė Donatą Motiejūną žaisti į Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) dukterinę lygą NBDL, Lietuvoje kilo didelis krepšinio gerbėjų sujudimas.

Antradienį paskelbus, kad Hjustono „Rockets“ ekipa išsiuntė Donatą Motiejūną žaisti į Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) dukterinę lygą NBDL, Lietuvoje kilo didelis krepšinio gerbėjų sujudimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nemažai krepšinio ekspertų piktinosi tokiu „Rockets“ vadovų žingsniu, o Krepsinis.net lankytojai svarstė, ar pelnytai D.Motiejūnas išsiųstas į NBDL ir kada jis grįš atgal į NBA, kur spėjo sužaisti vos 5 minutes. Krepsinis.net nusprendė pasižvalgyti po NBDL ir pažiūrėti, kas nutiko ten patekusiems žaidėjas.

REKLAMA

Šansas atsiskleisti

Jeigu D.Motiejūnui reikėtų patarimo apie tai, ko laukti nuvykus į NBDL, toli ieškoti nederėtų, nes lietuvio komandos draugas Jeremy Linas apie NBA dukterinę lygą žino ne iš nuogirdų. 2010–2011 metų sezone Oklendo „Golden State Warriors“ praėjusio sezono NBA sensaciją net tris kartus buvo nusiuntusi stažuotis į NBDL. Ten gynėjas demonstravo solidų žaidimą (18 tšk., 5,8 atk. kam., 4,3 rez. perd.) ir gavo dar vieną šansą įsitvirtinti NBA, kuriuo sėkmingai pasinaudojo.

REKLAMA
REKLAMA

Istorija byloja, kad daugybė dabar sėkmingai NBA žaidžiančių žaidėjų yra rungtyniavę NBDL pirmenybėse. NBA naujokų biržoje pakviesti: Raferis Alstonas, Chrisas Andersenas, Mattas Barnesas, Devinas Brownas, Willas Bynumas, Mattas Carrollas, Eddie Gillas, Stephenas Grahamas, Chuckas Hayesas, Dahtay Jonesas, Jamario Moonas, Smushas Parkeris, Bobby Simmonsas, Ime Udoka, C.J.Watsonas, J.J.Barea, Brandonas Bassas, Marcinas Gortatas, Aaronas Brooksas, Shannonas Brownas, Ramonas Sessionsas, Martellis Websteris, Andray Blatche‘as, Jordanas Farmaras savo laiku yra žaidę NBDL, bet vėliau grįžo į NBA ir ten sėkmingai rungtyniavo arba tai daro iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie NBDL žaidėjų krepšininkų sąrašo galima pridėti ir Kauno „Žalgirio“ sirgalių numylėtiniu tapusį Sonny Weemsą. 2008–2009 metų sezone amerikietį Denverio „Nuggets“ ekipa išsiuntė į Kolorado „14ers“ gretas.

Vos po 5 minutes „Nuggets“ klube žaisdavęs S.Weemsas NBDL klube rungtyniaudavo po 28 minutes, rinkdavo po 21 tašką, atkovodavo 4,5 atšokusio kamuolio ir atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus. Dabar S.Weemsas yra pasirašęs daugiamilijoninį kontraktą su Maskvos CSKA komanda ir yra vienas geriausių Europoje žaidžiančių krepšininkų.

REKLAMA

Geras žaidimas NBDL negarantuoja vietos NBA

Pasitaikė atveju, kuomet NBA klubai jiems nereikalingais žaidėjais atsikratydavo tiesiog juos nusiųsdami į NBDL, o pasibaigus kontraktams tie krepšininkai taip ir negrįždavo į pagrindinę lygą. 2005–2006 metų sezone puikiai Europoje pažįstamas Marcusas Fizeris iškeliavo į Austino „Toros“ komandą, bet į stipriausią pasaulio lygą nebegrįžo.

Minėtame sezone tuomet karjeros pike buvęs 203 cm ūgio amerikietis tapo naudingiausiu NBDL žaidėju, tačiau įspūdžio NBA klubams nepaliko ir kitame sezone jau vilkėjo Ispanijos Mursijos komandos marškinėlius. Vėliau sekė sezonai Puerto Rike, Izraelyje, o dabar 34-erių M.Fizeris žaidžia Argentinoje.

REKLAMA

Praėjusį sezoną dvejas rungtynes San Antonijaus „Spurs“ ir ketverias Toronto „Raptors“ gretose sužaidęs Justinas Dentmonas buvo tiesiog nesulaikomas NBDL pirmenybėse (22,8 tšk., 5,5 rez. perd., 3,7 atk. kam., 1,6 per. kam., 37 min.) ir tapo naudingiausiu žaidėju. Visgi galingas žaidimas įspūdžio jokiai NBA komandai nepadarė ir krepšininkas šį sezoną pradės vėl vilkėdamas „Toros“ marškinėlius.

Panaši istorija nutiko ir naudingiausiam 2008–2009 metų NBDL žaidėjui Courtney Simsui. Šis prizas jam „užtikrino“ vos trejas draugiškas kito sezono rungtynes NBA klube ir aukštaūgis patraukė į Europą, kur nesėkmingai bandė įsitvirtinti CSKA bei galiausiai grįžo atgal į NBDL. Vėliau 211 cm ūgio „centras“ žaidė Kinijoje, o pernai vilkėjo Ramūno Butauto treniruojamos Rygos VEF marškinėlius. Tiesa, iš Latvijos klubo jis buvo atleistas įpusėjus sezonui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pajėgių žaidėjų yra ir šį sezoną

NBDL sezonas prasidės šį penktadienį, tad komandos išsirikiavo prie starto linijos surinkusius tuos krepšininkus, kurie nesėkmingai bandė grįžti į NBA arba tiesiog buvo atleisti iš stipriausios pasaulio lygos klubų.

Tarp šį sezoną žaisiančių krepšininkų yra tris sezonus NBA praleidęs Chrisas Douglasas-Robertsas, pernai Bostono „Celtics“ garbę gynęs JaJuanas Johnsonas, iš Los Andželo „Lakers atleisti Christianas Eyenga ir Andrew Goudelockas, Andry Rautinis ir kiti.

Savo vertę bandys įrodyti ir „Žalgiryje“ trumpai žaidęs Reevesas Nelsonas bei apžvalgoje jau minėtas naudingiausias praėjusio sezono žaidėjas Justinas Dentmonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų