REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė nori kuo silpnesnės bei margesnės valdančiosios koalicijos, o taip pat siekia palaikyti griežtos kovotojos įvaizdį, - mano Politikos analizės ir tyrimų instituto vadovas Marius Ulozas.

REKLAMA
REKLAMA

„Be papildomos informacijos, negalima spręsti apie Prezidentės motyvus, tačiau pastarųjų metų jos elgesys rodo, kad ji ypatingai linkusi nenusileisti. Taip ji sąmoningai formuoja savo neklystamumo, ryžtingumo įvaizdį,“ – sako M. Ulozas.

REKLAMA

Tačiau teisingumo ir nesuinteresuotumo šydui, anot M. Ulozo, šešėlį esą meta akivaizdus dvigubų standartų taikymas. „Niekas nesikabinėjo prie konservatorių, kai jie į valdžią atjojo ant A.Valinsko šoumenų ir verslininkų arklio. Prezidentė linkusi pamiršti kaip 2009 niekas, įskaitant ir ją pačią, netrukdė konservatoriams derėtis dėl DP paramos ir galimo įtraukimo į koaliciją. Be to, aktyvūs Prezidentės veiksmai prieš rinkimus ir per rinkimus agituojant už kai kurias partijas ir tiesiogiai raginant rinkėjus už kitas partijas nebalsuoti rodo, kad ji yra suinteresuota tuo, kas formuos valdžią.

REKLAMA
REKLAMA

Kol nebus papildomų faktų, galima manyti, kad ji suinteresuota turėti margą ir silpną Seimą, kad jos pačios politinė įtaka būtų stipresnė. Tačiau, kas galėtų paneigti, kad yra ir daugiau tokio elgesio priežasčių ar interesų,“ - teigė politologas.

Konstituciniam Teismui neanuliavus Seimo rinkimų rezultatų daugiamandatėje apygardoje, o neteisėtais pripažinus tik kelių Darbo partijos atstovų mandatus, Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir toliau prieštarauja šios politinės jėgos dalyvavimui formuojant vysriausybę. Darbo partija laimėjo rinkimuose 29 mandatus ir sudarė koalicinę sutartį su daugiausiai laimėjusia Lietuvos socialdemokratų partija bei „Tvarka ir teisingumu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų