REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Konstitucinio teismo sprendimas yra objektyvus, galutinis ir neskundžiamas. Šiuo atveju galima sakyti, kad nustačius, jog daugiamandatėje rinkimų apygardoje  reitinguojant buvo  perkami balsai ir buvo pažeisti Seimo rinkimų įstatymai, aišku, kad du Darbo partijos nariai turėtų netekti mandatų. Tai priklausys nuo Seimo sprendimo.  Tada teks spręsti, kas pagal sąrašą užims jų vietas, kadangi bendras partijos laimėtų mandatų skaičius dėl to nepakito – tiek Darbo partijos, tiek kitų partijų“, – po Konstitucinio Teismo posėdžio žurnalistams sakė vienas Socialdemoktatų partijos lyderių Vytenis Andriukaitis.

REKLAMA
REKLAMA

„Biržų-Kupiškio rinkimų apygardoje yra priekaištų apylinkės rinkimų komisijai, apygardos rinkimų komisijai ir Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK). Tai ne papirkimo, tai kita problema. KT įžvelgė, kad apylinkės komisijos darbas buvo blogas, apygardos komisija skaičiuodama padarė klaidų, o VRK į tas klaidas neatkreipė dėmesio. Kyla ir VRK atsakomybės klausimas“, – aiškino V. Andriukaitis.

REKLAMA

Jis pabrėžė, kad  dabar dviejose vienmandatėse rinkimų apygardose – Biržų-Kupiškio ir Zarasų-Visagino, kurioje dėl pažeidimų per pirmąjį rinkimų turą buvo nuspręsta net nerengti antrojo rinkimų turo, bus surengti nauji rinkimai.

„Daugiamandatėje apygardoje rinkimų rezultatai nepanaikinti. Ir daugiamandatėje apygardoje laimėtų mandatų proporcijos lieka tos pačios“, – apibendrino V. Andriukaitis.

Jis taip pat pabrėžė, kad ,,KT ,,nepasakė, kad Darbo partija pažeidė Seimo rinkimų įstatymą, tik kai kurie jos nariai, ir išvardino pavardes“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų