REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turine penktadienį prasidedančioje tarptautinėje dizaino mugėje „Operae“ pirmą kartą Italijoje pristatoma išsami ir kompleksiška Lietuvos dizaino ekspozicija.

Turine penktadienį prasidedančioje tarptautinėje dizaino mugėje „Operae“ pirmą kartą Italijoje pristatoma išsami ir kompleksiška Lietuvos dizaino ekspozicija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tris dienas vyksiančioje dizaino parodoje bus pristatomi ir vyresniosios kartos, ir pačių jauniausiųjų Lietuvos dizainerių darbai. Išskirtinis dėmesys šioje mugėje pirmą kartą skiriamas Lietuvos grafiniam dizainui. Šioje parodoje bus galima pamatyti Lietuvos dizainerių Rasos Baradinskienės, Mindaugo Žilionio, Lauros Klimaitės bei Indrės Klimaitės, Gedimino Lašo, Aušros Lisauskienės, Ingos Šulikovskos, Jono Liugailos ir Rūtos Ivaškevičiūtės, dailininkės Aušros Petroškienės, grupių „Baltos kandys“, „Etnodizainas“ ir kitų darbus.

REKLAMA

Lietuviškoje ekspozicijoje, pavadintoje „Shaping Lithuania“, pristatomos ir naujausios mūsų šalies dizaino tendencijos, ir jau pripažinimo sulaukę darbai – plačiai išgarsėję tekstilininkių grupės „Baltos kandys“ produktai, grakštūs siurrealistiniai Lauros Giržadės šviestuvai, M. Žilionio unikalios konstrukcijos baldai, R. Baradinskienės subkultūriniai kūriniai „EtnoDesign“, etnografiniai motyvai ir kiti pavyzdžiai. Žvelgdamas platesniu žvilgsniu lankytojas matys, kad kolekciją vienija jautrumas medžiagai, liečiamosioms savybėms, mažojo daikto romantika ir šiluma.

REKLAMA
REKLAMA

Kasmet pramoniniame šiaurės Italijos mieste Turine rengiama dizaino mugė „Operae“ yra skirta „paties padarytam“ (self–made) bei „paties pateikiamam“ (self–produced) dizainui. Nuo šių metų mugėje pristatomas ir grafinis dizainas.

Mugėje akcentuojamos galimybės susitikti, patyrinėti rinkos poreikius, atrasti savo užsakovą – organizatorių idėja yra suburti į vieną vietą paklausą ir pasiūlą. Mugė vilioja ne tik dizaino objektais. Greta ekspozicijų organizuojami seminarai, diskusijos ir pristatymai, įtrauksiantys dalyvius į gyvus debatus apie rankų darbo dizaino atradimus.

Lietuvos dizaino pristatymą tarptautinėje Turino dizaino mugėje „Operae“ organizuoja Lietuvos ambasada Italijoje, bendradarbiaudama su Tarptautinių kultūros programų centru ir Lietuvos grafinio dizaino asociacija. Pristatymą remia Lietuvos kultūros ministerija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų