REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmiausia reikia paminėti, kad psichopatai nėra tik tie žmonės, kurie jus supjaustys benzininiu pjūklu. Tiesa, jei kažkas visgi mosikuoja tokiu pjūklu jūsų panosėje, tai greičiausiai jis yra psichopatas, rašo „ Business insider“. Visgi, koks yra oficialus šio žodžio apibūdinimas?

REKLAMA
REKLAMA

Psichopatija yra asmenybės sutrikimas, pasireiškiantis paviršutiniškomis emocijomis (ypač sunykusiu baimės jausmu), maža tolerancija stresui, užuojautos nebuvimu, šaltakraujiškumu, kaltės jausmo nebuvimu, egocentriškumu, polinkiu į manipuliaciją kitais žmonėmis, neatsakingumu, impulsyviais poelgiais ir antisocialiu elgesiu, tokiu kaip parazitiškas gyvenimo būdas ar polinkis į nusikalstamą veiklą.

REKLAMA

Taigi, kurios profesijos (neskaitant šaltakraujų žudikų su kirviais) labiausiai pasižymi dideliu ar mažu polinkiu į psichopatiją?

Daug psichopatų:

1. Generaliniai direktoriai

2. Teisininkai

3. Žiniasklaida (Televizija ir radijas)

4. Pardavėjai

5. Chirurgai

6. Žurnalistai

7. Policijos pareigūnai

8. Dvasininkai

9. Virėjai

10. Valdžios tarnautojai

Mažai psichopatų:

1. Asmeniniai prižiūrėtojai

2. Seselės

3. Terapistai

4. Amatininkai

5. Stilistai

6. Labdaros darbuotojai

7. Mokytojai

8. Menininkai

9. Medikai

10. Buhalteriai, finansininkai

Perskaičius šį sąrašą iškart kyla klausimas: kodėl? Dauguma antrosios sąrašo dalies profesijų reikalauja artimo bendravimo su klientais. Taip pat jiems tenka daug dirbti su žmonių jausmais ir psichologija, bet didelės galios šios pozicijos nesuteikia. Dauguma psichopatų nesusidomėtų tokiomis profesijomis, o ir sektųsi jiems čia ne itin gerai.

REKLAMA
REKLAMA

Kita vertus, pirmojoje sąrašo dalyje esančios profesijos suteikia daug galios ir reikalauja turėti sugebėjimą priimti šaltus ir konkrečius sprendimus. Psichopatams tokia terpė yra ideali ir joje jie klesti.

Bet... virėjai? Rimtai? Turbūt reikia nepamiršti ramiai elgtis šalia žmonių, turinčių peilius su išgraviruotais savo vardais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų