• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europa vis dar nagrinėja, kas lemia tokį puikų „Žalgirio“ žaidimą Penktadienį Kauno „Žalgirio“ ekipos Eurolygoje lauks dar vienas rimtas iššūkis – susitikimas Stambule su „Anadolu Efes“ komanda. C grupės lyderių dvikovą nusprendė panagrinėti ir oficialios Eurolygos svetainės apžvalgininkas Frankie Sachsas.

REKLAMA
REKLAMA

„Dvi karščiausios lygos komandos atsidūrė C grupės viršuje ir tai nėra tos, apie kurias galvojote prieš sezono pradžią. Visgi prognozės neturi jokios įtakos tam, kas vyksta aikštelėje. „Žalgiris“ iškovojo visas keturias pergales, o jai už nugaros rikiuojasi sykį suklupusi „Anadolu Efes“, kuri paskutines trejas rungtynes laimėjo bendru 57 taškų skirtumu“, – apžvalgą pradėjo žydas.

REKLAMA

F.Sachsas išskyrė du svarbiausius faktorius – susižaidimą ir Eurolygos varžybų patirtį. Būtent šie faktoriai, pasak jo, lemia puikų tiek žalgiriečių, tiek turkų pasirodymą pirmajame Eurolygos rate.

„Ką šios abi komandos turi tokio? Pirmiausia – patirtį. „Žalgiryje“ tik vienas žaidėjas neturėjo Eurolygos patirties – atsarginis „centras“ Jeffas Foote'as. Jis nors ir buvo „Maccabi“ gretose, bet žaidė tik Izraelio pirmenybėse. „Anadolu Efes“ taip pat turi vieną nežaidusį Eurolygoje žaidėją – Birkaną Batuką. Turbūt svarbiau už tai yra susižaidimas. „Žalgiris“ į vieną komandą subūrė vienus geriausių vasaros laisvųjų agentų – brolius Lavrinovičius ir Kaukėną. Turkai pasuko kitu keliu ir pasirašė sutartį su Jordanu Farmaru, kuris sudaro puikų tandemą su buvusiu komandos draugu NBA Saša Vujačičiumi. Praėjusią savaitę ekipą papildė ir Vujačičiaus koledžo laikų draugas Joshua Shippas.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, „Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ sėkmę sudaro daugiau nei du minėti faktoriai, tačiau jie atrodo svarbiausi. Penktadienį susitiks dviem skirtingais keliais pasukusios komandos ir pažiūrėsime, kuri bus stipresnė“, – rašoma apžvalgoje.

„Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ dvikova vyks penktadienį 20.45 valandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų