REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas, priėmęs Teismų įstatymo pataisas, padidino Teisėjų tarybos narių skaičių nuo 21 iki 23.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad Teismų tarybą sudarys pagal pareigas - Aukščiausiojo Teismo pirmininkas, Apeliacinio teismo pirmininkas, Vyriausiojo administracinio teismo pirmininkas ir visuotiniame teisėjų susirinkime išrinkti teisėjai: po tris - iš Aukščiausiojo Teismo, Apeliacinio teismo ir Vyriausiojo administracinio teismo, po vieną - iš kiekvieno apygardos teismo, vienas nuo visų apygardos administracinių teismų ir po vieną - nuo kiekvieno apygardos teismo veiklos teritorijoje esančių visų apylinkės teismų.

REKLAMA

Iki šio įstatymo įsigaliojimo sudarytos ir veikiančios Teisėjų tarybos įgaliojimai tęsis tol, kol šio įstatymo nustatyta tvarka bus sudaryta nauja Teisėjų taryba.

Priimtu Teismų įstatymo 14 straipsnio pakeitimu įtvirtinta, kad Apylinkės teismą sudaro šio teismo pirmininkas, pirmininko pavaduotojas (pavaduotojai) ir kiti teisėjai. Teismo pirmininko pavaduotojas galės būti skiriamas apylinkės teisme, kuriame yra ne mažiau kaip dešimt teisėjų. Apylinkės teisme, kuriame yra daugiau kaip dvidešimt teisėjų, galės būti skiriami du teismo pirmininko pavaduotojai, apylinkės teisme, kuriame yra daugiau kaip penkiasdešimt teisėjų, - trys teismo pirmininko pavaduotojai.

Pataisos įsigalios nuo 2013 m. sausio 1 d.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų