REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Praėjus savaitei po pragaištingo uragano „Sandy“ (Sendi) siautėjimo žmonės JAV rytinėje pakrantėje toliau kovoja su stichijos padariniais, praneša agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Degalų trūkumas daugelyje vietų kelia chaosą. Žinybų duomenimis, šeštadienį beveik 2,5 mln. gyventojų vis dar neturėjo elektros energijos.

REKLAMA

Milijoniniame Niujorke buvo uždaryta daugiau kaip trečdalis degalinių. Kad būtų sušvelnintas benzino trūkumas, penkiose vietose nuspręsta nemokamai dalyti benziną, tačiau šimtai susirinkusių žmonių bergždžiai laukė benzinvežių.

Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo patikino, kad Niujorko miesto uoste įstrigę tanklaiviai vėl gali aprūpinti Niujorką kuru. „Blogiausia jau praeityje“, – sakė jis. Darbą jau atnaujino keturi penktadaliai Niujorko metro linijų. Niujorko meras Michaelas Bloombergas taip pat buvo nusiteikęs optimistiškai. Benzino stygiaus, anot jo, „po dviejų ar trijų dienų neliks“.

REKLAMA
REKLAMA

Kaimyninėje Naujojo Džersio valstijoje, vietos žiniasklaidos teigimu, uždaryta keturi penktadaliai degalinių. Gubernatorius Chrisas Christie's nurodė kai kuriuose regionuose normuoti benziną. Lyginėmis mėnesio dienomis degalų gali prisipildyti tik automobiliai, kurių paskutinis valstybinio numerio skaičius yra lyginis. Nelyginėmis dienomis į eilę stoja automobiliai, kurių paskutinis numeris yra nelyginis, nurodė gubernatorius. Kai kurie vairuotojai Naujajame Džersyje pasakojo laukę aštuonias valandas, kad galėtų įsipilti degalų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujasis Džersis yra ir ta valstija, kurioje daugiausiai žmonių neturi elektros energijos. Žinybų duomenimis, šeštadienį čia be elektros buvo 1,2 mln. žmonių, Niujorke – daugiau kaip 871 000. Tačiau Manhetene, pavyzdžiui, elektros tiekimą pavyko beveik visiškai atstatyti.

Uraganas „Sandy“ vien tik Niujorke nusinešė 42 žmonių gyvybes. 15-oje nukentėjusių JAV valstijų ir Kanadoje žuvo daugiau kaip šimtas žmonių. Stichija padarė iki 50 mlrd. dolerių nuostolių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų