REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eidama 75-uosius metus šeštadienį mirė Lietuvių kino akademijos garbės narė, lietuvių teatro ir kino aktorė Eugenija Pleškytė, sukūrusi įsimintinus vaidmenis daugiau nei 30-tyje filmų.

REKLAMA
REKLAMA

„Prieš mano akis sukasi ilga, didžiulė juosta filmų, kuriuose aš matau jos nepaprasto grožio veidą ir ekraną, nušviestą jos didžiulio ir įvairiapusio talento. Netekome puikios aktorės, netekome nuostabaus grožio moters, tačiau mums liko filmai, kurie garsūs tuo, kad juose vaidino ji – Eugenija Pleškytė. Ir ne tiek vaidino, kiek jos buvimas kine, ekrane turėjo prasmę. Ji mokėjo gyventi gyvenimą ekrane“, – dalinosi prisiminimais Lietuvių kino akademijos Tarybos pirmininkė, kino kritikė dr. Gražina Arlickaitė.

REKLAMA

Už nuopelnus lietuviškam kinui 2009-aisiais E.Pleškytei buvo įteiktas garbingasis apdovanojimas „Auksinė gervė“. Jį įteikdama aktorė Ingeborga Dapkūnaitė atvirai reiškė beribį susižavėjimą Lietuvos kino karaliene. E. Pleškytei tuomet ilgai netilo publikos ovacijos.

„Aš labai labai laiminga, matydama čia savo draugus, partnerius, režisierius. Tai – mano namai. Džiaugiuosi būdama su jumis. Gerbiama komisija tikriausiai pagalvojo, kad man dar trūksta šios statulėlės prie visiškos laimės. Būta ir anksčiau apdovanojimų, bet pats mieliausias ir brangiausias – šiandieną, nes aš jį gaunu nepriklausomoje, laisvoje Lietuvoje“, – dėkojo E.Pleškytė.

Lietuvių kino akademijos bendruomenė liūdi netekusi nuostabios, gyvenimą ir kiną mylėjusios bei jį nepamirštamai kūrusios aktorės ir reiškia užuojautą visiems Eugenijos talento gerbėjams, jos artimiesiems, bendražygiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų