REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministro pirmininko pavaduotojas Nickas Cleggas pareiškė, kad mėginimai pakeisti Jungtinės Karalystės santykius su Europos Sąjunga gali sukelti „katastrofiškus“ padarinius, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Savo kalboje N. Cleggas sukritikavo kitus politikus, raginančius „susigrąžinti galias“ iš ES, apibūdindamas tokius siekius „netikru pažadu, įvyniotu į JK vėliavą“.

REKLAMA

Anot jo, tolimesnis ėjimas šiuo keliu gali sukelti didelę krizę, priversiančią šalį palikti ES.

Sprendimą peržiūrėti Britanijos įsipareigojimus Europai palaimino premjeras Davidas Cameronas, neatlaikęs savo partijos kolegų, neslepiančių euroskeptiškumo, spaudimo.

D. Cameronas praėjusį mėnesį parlamento nariams pareiškė, kad tikisi, jog toks peržiūrėjimas padės susigrąžinti dalį savarankiškumo Britanijai.

Procedūrą šiuo metu atlieka užsienio reikalų ministerijos sekretorius Williamas Hague.

Tačiau liberaldemokratų lyderis ir D. Camerono koalicijos partneris N. Cleggas sukritikavo tokius užmojus, pastebėdamas, jog jie atrodo patraukliai ir nekaltai, tačiau iš tiesų po tuo slypi siekis, jog Britanija išstotų iš ES.

Politikas pažymėjo, jog jei Britanijai bus suteiktos kokios nors išskirtinės teisės ES, to paties gali užsigeisti ir vokiečiai ar prancūzai. Galiausiai tai baigsis ES iširimu ir Europos susiskaldymu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų