• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nigerijos armijos kariškiai šalies šiaurės rytuose esančiame Maidugurio mieste sušaudė daugiau kaip 40 žmonių, praneša AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak mačiusiųjų, kareiviai per antiteroristinę operaciją atvažiavo į Maidugurio miesto Kalario rajoną ir ten sulaikė daug vietos gyventojų. Po to kariškiai išsivežė jaunus vyrus ir juos sušaudė.

REKLAMA

Vienos iš miesto mečečių imamas Malamas Adži Mustafa (Malam Aji Mustapha) pokalbyje su BBC patvirtino šią informaciją. Anot jo, iš viso buvo nužudyti 48 žmonės. Kaip sakė dvasininkas, kariškiai nuvežė žmones į dykvietę ir privertė juos visus sugulti ant žemės. Vienas karininkas nešiojamajame kompiuteryje perskaitė į jį įrašytas pavardes, po to kareiviai nuvedė į šalį kelias dešimtis žmonių, kurių pavardės sutapo su buvusiomis kompiuteryje, ir juos sušaudė.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu Maidugurio administracijos ir Nigerijos armijos atstovai paneigė pranešimus, kad sušaudyta daugiau kaip 40 jaunų vyrų.

Nigerijos šiaurėje gyventojų daugumą sudaro musulmonai. Ten taip pat aktyviai veikia islamistų grupuotė "Boko Haram”. Ji siekia, kad visoje šalies teritorijoje būtų įvestas šariatas. Grupuotei tenka atsakomybė už daugumą teroro aktų Nigerijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų