REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praūžus rinkimų vajui Seimo nariai vėl pabandė grįžti prie daug ginčų sukėlusio įstatymo projekto, kuriuo nustatomos jų darbo sąlygos. Tačiau politikų diskusijos atskleidė, kad jie iš viso nenori būti kaip nors suvaržyti. Pavyzdžiui, iki šiol joks įstatymas nereglamentavo, kaip turi būti naudojami pinigai parlamentinei veiklai. Be to, įstatymų leidėjai patys sau nusistatydavo ne tik pinigų kiekį, bet ir kitas garantijas. Dabar tai turėtų pereiti ir prezidento filtrą. Regis, būtent tai Seimo narius labiausiai erzina, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl parlamentarų veiklos aprūpinimo garantijų turi apsispręsti išimtinai Seimas kitoms valdžioms nedalyvaujant“, – "tvirtino konservatorius Rimantas Dagys.

REKLAMA

Socialdemokratas Valerijus Simulikas šaipėsi iš tų kolegų, kurie yra siūlę mažinti išmokas ar kėsinosi į kitas privilegijas: „Ar šiandien kas nors Lietuvoje atsimena šitų didvyrių pavardes ar veidus?“

V. Simulikas aiškino per rinkimų kampaniją įsitikinęs, jog rinkėjams ši tema neįdomi: „Šeimos reikalai arba institucijos reikalai yra pačios institucijos reikalas. Labai keistai atrodo, kai mums kažkas nurodinės, kaip mes turėtume gyventi, kaip turėtume dirbti. Parlamentas yra aukščiausia institucija. Keistai atrodo, kai mes norime turėti tėtį ar mamą, kurie mus viena ar kita forma auklės“.

Po tokių kalbų tautos išrinktieji iš projekto be didesnių diskusijų išbraukė siūlymus įteisinti atostogas, taip pat kitus jų gyvenimą galinčius apkartinti punktus... Dabar vadinamiesiems parlamentarų kišenpinigiams per mėnesį skiriami 2 138 litai. Išankstiniais apskaičiavimais, įteisinus naujoves politikų išlaidos gali būti daugiau kaip dvigubai didesnės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų