• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP), Darbo partijos (DP) bei Tvarkjos ir teisingumo partijos (TT) koalicinė sutartis turėtų būti pasirašyta antradienį, - tvirtina TT vicepirmininkas Valentinas Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėjo apie ekonomiką

„Šiandien derybų net nebuvo. Buvo susitikę pirmininkai, vicepirmininkai ir derybinių grupių, kurios rašys koalicinę programą nariai. Kalbėta daugiausiai apie ekonominius klausimus. Darbo partija pristatė kaip ji supranta savo vadinamąją „generuojančią ekonomiką“, kalbėta apie minimalų mėnesinį atlyginimą, Pridėtinės vertės mokestį,“ – pasakojo V. Mazuronis portalui balsas.lt.

REKLAMA

Anot „tvarkiečio“, pirmininkai ir pavaduotojai tiesiog sutarė, kad koalicinė sutartis galėtų būti pasirašyta ateinantį antradienį, nes pirmadienį Vyriausioji rinkimų komisija numato skelbti oficialius rinklikmų rezultatus.

„Pasirašymas galėtų įvykti, pagal susitarimą, apie 11 valandą, „ sakė V. Mazuronis.

Su lenkais kalbės vėliau

Kalbas apie tai, kad į koaliciją kviečiama Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) V. Mazuronis vadino kiek skubotomis. „Yra priimtas sprendimas kalbėtis ir su kitomis politinėmis partijomis formatu 3+1. T.y. ir su LLRA turėjo būti kalbama apie jų galimybę prisijungti. <...>. Susitikimas su LLRA turėjo įvykti apie 15 valandą, tačiau, kaip informavo LSDP lyderis Algirdas Butkevičius, lenkų lyderiui V. Tomaševskiui nutiko kažkas ir jis turėjo išskristi į Romą,“ – aiškino TT vicepirmininkas.

Anot V. Mazuronio, koalicijos formatas kol kas išlieka nepakitęs, gandai apie lenkams atiteksiančius postus yra per ankstyvi ir tik po sutarties pasirašymo bus dalijamasi „atsakomybės sritimis“. „Lenkai, ko gero, gali prisijungti jau po sutarties pasirašymo,“ – pripažino V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų