REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švedijos premjeras Fredrikas Reinfeldtas griežtai sukritikavo Kipro pasiūlytą Europos Sąjungos (ES) biudžetą 2014-2020 metams, pavadinęs jį nerealistišku, ir pareiškė, kad jame neatsižvelgiama į bloko ekonominę realybę, informuoja AFP.

REKLAMA
REKLAMA

"Pateikti pasiūlymai yra nerealistiški. Jie turi būti sumažinti", - naujienų agentūrai TT sakė premjeras.

REKLAMA

"Taupymo laikotarpiu ES biudžetas negali didėti. Mes turime šį pasiūlymą sumažinti tris ar keturis kartus, kad valstybių įnašai būtų stabilizuoti", - premjerui antrino Europos reikalų ministrė Birgitta Ohlsson.

ES pirmininkaujantis Kipras pirmadienį pristatė naujojo biudžeto planą, pagal kurį išlaidos būtų mažinamos mažiausiai 50 mlrd. eurų. Europos Komisija liepą pristatė biudžeto projektą, kuris buvo 5,0 proc. didesnis už ankstesnį. Kipro pasiūlymą Komisija antradienį atmetė.

REKLAMA
REKLAMA

B. Olson pridūrė, jog "Švedija negali sutikti, kad mūsų nuolaidos dalis būtų sumažinta", tuo tarpu bendrai žemės ūkio politikai apkarpymai netaikomi. Anot ministrės, Europa turi "investuoti į augimą, kad galėtų varžytis su JAV, Kinija ir Indija. Kipro pasiūlymas yra priešingas".

Švedijos atstovai ir toliau atkakliai priešinasi, kad būtų sumažinta šaliai taikoma nuolaida, dėl kurios kartu su Didžiąja Britanija, Vokietija, Austrija ir Nyderlandais ji susitarė, remiantis tuo, kad kitu atveju jos įnašas į ES biudžetą būtų neproporcingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Britanijos premjeras Davidas Cameronas anksčiau šį mėnesį sakė, kad vetuos didesnį ES biudžetą, ir pavadino jį nepriimtinu.

Danijos premjerė praėjusį ketvirtadienį taip pat sakė, kad vetuos Komisijos pasiūlymą, nebent ji padarytų nuolaidą šalies įnašui.

ES biudžetas bus aptariamas per specialų ES viršūnių susitikimą lapkričio 22-23 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų